Vier gewonden na reeks weekendongevallen

Op de Grote Baan in Waasmunster reed een man in op een geparkeerde vrachtwagen. Foto: bfs

Sint-Niklaas / Stekene / Waasmunster -

Bij twee zware ongevallen in Waasmunster en Stekene zijn het afgelopen weekend twee chauffeurs zwaargewond geraakt. Ook in Nieuwkerken (Sint-Niklaas) moest een bestuurder naar het ziekenhuis na een aanrijding.

Op de Grote Baan in Waasmunster werd zaterdag om 16.30u een oudere chauffeur levensgevaarlijk gewond. De man reed met zijn auto in de richting van Lokeren en was om een nog onduidelijke reden de controle over het stuur van zijn Fiat Tipo verloren. Aan de Baverikstraat reed hij achteraan in op een vrachtwagen die geparkeerd stond naast de rijbaan. De brandweer moest ter plaatse komen om het slachtoffer uit zijn wagen te bevrijden. Hij werd in kritieke toestand overgebracht naar het ziekenhuis van Lokeren. In de loop van de avond was het levensgevaar geweken.

Diezelfde middag botste een bestuurster met haar Ford Focus frontaal op een boom in de Westakker in Stekene. Het ongeval gebeurde in de richting van de Hellestraat vlak voor de fietserstunnel. De chauffeur was mogelijk met haar voorwiel in een greppel naast de weg beland. De vrouw werd gewond overgebracht naar het AZ Nikolaas Sint-Niklaas. Haar tienjarig zoontje, dat als passagier in de wagen zat, kwam er met lichte verwondingen vanaf.

Ook in de Heihoekstraat in Nieuwkerken-Waas moest de ziekenwagen ter plaatse komen. Daar was de 65-jarige bestuurder van een Nissan Juke in een bocht tegen een betonnen paal gereden. Dat gebeurde na een eerdere botsing vlak daarvoor met de chauffeur van een Peugeot. De bestuurder van de Nissan werd gewond overgebracht naar het ziekenhuis. De 39-jarige vrouw die achter het stuur zat van de Nissan werd niet gewond maar was in lichte shock. De Nissan werd door de klap zwaar beschadigd en moest worden getakeld. De betonnen paal waartegen de wagen was beland, brak af.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio