Gary Oldman draagt Oscar op aan 98-jarige moeder

“De beste acteur die nooit won” haalt zijn gram: “Mama, zet het water op. Ik breng Oscar mee!”

Video: rr

Gary Oldman heeft zondagnacht de Oscar voor ‘Beste Acteur’ gewonnen voor zijn rol in het oorlogsdrama ‘Darkest Hour’. Opvallende vermeldingen in zijn dankwoord waren er voor sir Winston Churchill en de 98-jarige moeder van Oldman.

LEES OOK. De beste speech op de Oscars: “Alle vrouwen in de zaal: sta samen met mij recht!”

De 59-jarige Oldman rijgt al decennialang de sterke acteerprestaties aan elkaar, maar stond tot zijn eerste Oscarnominatie in 2012 (voor Tinker Tailor Soldier Spy) bekend als “de beste acteur die nooit een Oscar-nominatie had gekregen”, daarna werd dat “de beste acteur die nooit een Oscar had gekregen”. Met zijn vertolking vanonder een dikke laag make-up van Winston Churchill maakt hij ook daar nu een einde aan.

Oldman bedankte de overleden Britse oorlogspremier ook in zijn dankwoord: “Ik salueer sir Winston Churchill, hij was fantastisch gezelschap op een ongelooflijke reis.” Ook de 98- jarige moeder van de 59-jarige Brit kreeg een vermelding: “Ik zou ook graag mijn moeder willen bedanken. Ze is ouder dan Oscar (90, nvdr.), bij haar volgende verjaardag zal ze 99 jaar oud zijn. Ze kijkt naar deze ceremonie vanuit haar sofa. Daarom zeg ik tegen mijn moeder: “Bedankt voor je liefde en steun. Zet het water maar op, ik breng Oscar mee!”

LEES OOK. De leukste momenten op de Oscars: een jetski van Helen Mirren, crashende filmsterren en “mama” Meryl Streep

Oldman stak onder meer Daniel Day-Lewis en Timothée Chalamet de loef af. Day-Lewis had voor zijn vertolking in ‘Phantom Thread’ - naar eigen zeggen zijn afscheid als acteur - zijn vierde beeldje kunnen winnen. De 22-jarige Chalamet (‘Call Me by Your Name’) had geschiedenis kunnen schrijven als jongste winnaar ooit in deze categorie.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S