Goedele Wachters krijgt leguaan voorgeschoteld: “Het meest angstaanjagende was dat die bleven bewegen”

In ‘Bartel in het Wild’ krijgen Goedele Wachters en Bill Barberis leguaan voorgeschoteld. Bartel ging die zelf vangen en leert hen nu hoe ze die moeten bereiden: met vel en al in de kookpot om mogelijke parasieten te doden, en de staart moet je laten zitten: “Om ze te kunnen omdraaien in de pot”, aldus Bartel. Al zorgt net die staart voor een klein spektakel tijdens het koken.

“Als je het vanuit het standpunt van Bill en Goedele bekijkt, moet dat wel raar zijn”, vertelt presentator Bartel Van Riet. “Er komt daar een zot met een katapult uit het bos met twee draken in zijn pollen. Die we gaan opeten. Die blik was heel duidelijk, dat was een open boek.”

Voor Goedele en Bill was dat inderdaad een bevreemdende ervaring. “Wat Bartel gedaan heeft, die beesten dooddoen, ik zou dat niet kunnen denk ik”, vertelt Goedele. “Ik zou nog liever omgekomen zijn van de honger.” Waarop Bill instemmend knikt.

Door het plotse temperatuurverschil blijven de leguanen in de kookpot echter ‘kwispelen’, zoals Goedele het beschrijft. “Het meest angstaanjagende was het feit dat ze bleven bewegen, ook al was de kop eraf”, aldus het nieuwsanker. “Echt een alien gewoon”, treedt Bill haar bij.

Corrigeer

NIEUWS

Het beste van Enkel voor abonnees