Mode

Stella McCartney wil ‘vegan wol’ helpen uitvinden

Stella McCartney wil ‘vegan wol’ helpen uitvinden

Foto: Isopix

Stella McCartney organiseert samen met PETA een wedstrijd voor Amerikaanse studenten en dat met één doel: het bedenken van veganistische of diervriendelijke wol. Dat klinkt als een tegenstelling, maar de kans is niet gering dat de stof binnenkort opduikt in de creaties van de Britse ontwerpster.

Stella McCartney is een van de grote voortrekkers van diervriendelijke mode. Zo is ze onder meer gekant tegen het gebruik van bont en leer. En nu wil ze blijkbaar ook komaf maken met wol in haar ontwerpen. Daarom heeft ze samen met dierenrechtenorganisatie PETA en hefboomfonds Stray Dog Capital een wedstrijd uitgeschreven voor studenten. Het is de bedoeling dat een veganistisch alternatief voor wol wordt uitgevonden en de award kreeg daarom ook de naam PETA Prize for Animal-Free Wool.

De deelnemers worden gerekruteerd uit 30 Amerikaanse hogescholen en universiteiten en de winnaars zullen uiteindelijk twee weken lang stage mogen lopen bij Stella in Londen. Om daarvoor in aanmerking te komen, moeten ze een nieuw biotechnologisch materiaal bedenken en daarbij alle productiestappen in acht nemen. Zo moet ook heel wat belang gehecht worden aan recyclage, eveneens een van de stokpaardjes van de ontwerpster.

Corrigeer

Het beste van Enkel voor abonnees