Food

In deze bar drink je een gincocktail van meer dan 100 euro

In deze bar drink je een gincocktail van meer dan 100 euro

Foto: Facebook

In de Londense bar The Bletchley serveren ze de George VI. Het gaat om een cocktail met gin, maar die is net zoals de bar zelf allesbehalve doorsnee. Dat mag ook wel met een prijskaartje van 100 pond, omgerekend zo'n 112 euro.

Bij The Bletchley ga je niet alleen langs voor het bijzondere interieur, maar ook voor de ongewone cocktails. Maar voor je die cocktails geserveerd krijgt, moet je er wel wat moeite voor doen. De bar is namelijk gehuld in een oorlogs- en spionagesfeer en je moet eerst de code kraken voor je kunt bestellen. Als je dat is gelukt, kun je onder meer de George VI bestellen.

Dat is een cocktail die omgerekend 112 euro kost en gemaakt wordt met Monkey 47-gin, roze wodka van het merk Lanique, frambozenlikeur, bitter lemon, vers citroensap en infusies van kruiden en fruit. Dat alles wordt afgewerkt met schuim van mascarpone, gouden chocolaatjes, eetbare diamanten, karamel, bladgoud en gouden vlokjes. 

Pannenkoeken en lolly's

Als je denkt dat je het drankje snel voor je neus zult zien staan, dan ben je er wel aan voor de moeite. Het kan immers tot veertig minuten duren voor het is afgewerkt. Je krijgt er bovendien nog een extra cocktail op basis van wijn bij en heel wat zoetigheden zoals pannenkoekjes, cake en lolly's. 

 

#thebletchley #cocktail #infusion #mixology #london

Een bericht gedeeld door The Bletchley (@thebletchley) op

 

 

Corrigeer