Eigenaar en weggelopen herenigd: “We zijn zo blij dat ze gevonden zijn”

Eigenaar en weggelopen herenigd: “We zijn zo blij dat ze gevonden zijn”

De ezels worden een dezer dagen opnieuw naar hun vertrouwde thuis gebracht. Foto: tlg

Ruiselede -

De eigenaar van de twee uitgebroken ezels is bekend. Het gaat om een man die ook in Ruiselede woont. “Door een boom die op de omheining viel konden ze ontsnappen. “Maar nu zijn we blij dat ze terecht zijn.”

Hét gespreksonderwerp in Ruiselede dezer dagen: van wie zijn de twee schattige ezeltjes die plots in de Abeelstraat opdoken? De twee stonden vrijdagmiddag plots aan de weide van twee andere ezeltjes. Omdat de eigenaar niet onmiddellijk opdook, werd beslist om ze tijdelijk in dezelfde weide onder te brengen. Maar ze bleven het ganse weekend “eigenaarloos”.

Aanvankelijk kon de politie de eigenaar van de verloren gelopen ezeltjes niet vinden. Ze waren wel gechipt, maar ze stonden geregistreerd bij een fokkerij in Heverlee. Maar een oproep via deze krant bracht soelaas, want gisteren werd de eigenaar al teruggevonden.

Speld vs. hooiberg

Het gaat om Domien De Ruyck uit de Bruggesteenweg in Ruiselede. In vogelvlucht woont hij op zo’n vijfhonderd meter van waar zijn ezels opgevangen werden. Hij kocht hen een drietal jaar geleden, maar speelde ze vrijdag plots kwijt. “Een omgevallen boom op de omheining was de boosdoener”, zegt hij. “Zo geraakten ze uit de weide. We merkten dat snel op en zijn nog in de omliggende weides gaan zoeken. We hebben rond gereden in de hoop hen te vinden, maar het was zoeken naar een speld in een hooiberg.”

Tot de kinesist van Domiens vrouw haar opbelde. Zij had de oproep gelezen en verwittigde de eigenaars van de ezels.

Ze zullen ze vandaag of morgen gaan halen en terug naar huis brengen. “We zijn de mensen die hen opgevangen hebben uiteraard zeer dankbaar”, zegt Domien. “Ze zijn duidelijk in goeie handen geweest. Maar we zijn nu vooral heel blij dat ze terecht zijn en terug bij ons kunnen komen.”

Ook Julie Vanneste, die de ezels bij die van haar onder bracht, reageert tevreden. “Het is goed dat ze nu naar huis kunnen”, zegt ze. “Het waren enorm lieve dieren, maar we hebben er simpelweg geen plaats voor.”

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees