Marktrock Aalst verschuift van augustus naar juni

Aalst -

De derde editie van Marktrock Aalst vindt niet zoals vroeger in augustus plaats, maar in juni. “We willen het eerste zomerfestival zijn”, klinkt het bij organisator Live Entertainment.

Op 17 maart start de ticketverkoop van Marktrock Aalst, dat niet op de Grote Markt plaatsvindt zoals de naam laat vermoeden, maar op de parking Keizershallen. De organisator, Live Entertainment, maakte daarom gisteren de datum bekend: “Breaking news! Marktrock Aalst verhuist naar het eerste weekend van de zomervakantie! Het stadsfestival zal dit jaar plaatsvinden op vrijdag 29 en zaterdag 30 juni 2018.”

In 2016 streek het evenement voor de eerste keer neer in de Ajuinenstad. De stad Aalst leverde logistieke steun en betaalde 25.000 euro, wat ook in 2017 het geval was, net als dit jaar.

Vorig jaar breidde het feest uit van twee naar drie dagen, maar die formule wordt teruggeschroefd. Er komt tweemaal een avondevenement en zaterdag is er overdag Marktrock For Kids. De prijzen blijven dezelfde: 21,5 euro voor een gewoon ticket en 15 euro voor het kindergedeelte.

“We hebben de gewoonte om na elk festival de mensen te bevragen”, zegt Henk Vermeulen van Live Entertainment. “Ons gevoel over Aalst werd hierdoor bevestigd: het is leuker om de zomer in te zetten met Marktrock, dan het in een overvolle festivalkalender te organiseren. Midden juli en in augustus is er meer concurrentie. We kunnen hierdoor ook een stevige line-up voorzien, dus de stad Aalst ging akkoord.”

Ook K3?

De organisator regelt de boekingen van onder meer Stan Van Samang, Udo en Bart Kaëll. De kans bestaat dus dat zij tijdens het eerste weekend van de zomervakantie het Aalsterse podium bestijgen. Of K3, de grootste trekpleister voor de kleintjes, komt? “Over de planning moeten we helaas, tot zeer binnenkort, de lippen nog stijf op elkaar houden”, aldus Vermeulen.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio