Xandee openhartig over haar gezondheidsproblemen: “Wanneer stopt dit?”

Xandee openhartig over haar gezondheidsproblemen: “Wanneer stopt dit?”

“Hier zijn we weer. De miserie stopt gewoon niet.” Dat bericht plaatste Sandy Boets (39), beter bekend onder haar artiestennaam Xandee, midden februari op Facebook. Tijdens een routineonderzoek in het ziekenhuis werd een gezwel in haar baarmoeder ontdekt. Het tweede in amper drie maanden tijd. “Ik vraag me af hoe lang dit nog zo kan blijven doorgaan”, zegt ze.

Drie hartoperaties, zeven ingrepen aan haar been en het verwijderen van twee gezwellen in haar baarmoeder. Het gaat helemaal niet goed met de gezondheid van Xandee, die in 2004 voor ons land naar het Songfestival ging.

“In januari ging ik nog op controle voor het gezwel dat eind 2017 uit mijn baarmoeder werd verwijderd”, zegt Sandy. “Alles bleek toen in orde. Tot ik op 17 februari voor een slaaponderzoek naar het ziekenhuis moest. Ik was nog maar net binnen toen ik plots buikkrampen kreeg. Die waren zo hevig dat ze me direct naar de spoed hebben gebracht. Bleek dat er opnieuw een gezwel in mijn baarmoeder zat.”

“Ik moet positief blijven”

De operatie om het tweede gezwel te verwijderen is intussen achter de rug. “Maar ik vraag me constant af hoe lang dit nog zo kan blijven doorgaan”, klinkt het. “Ik sukkel van de ene miserie in de andere. Het eerste gezwel was gelukkig goedaardig. Over het tweede is er nog geen uitsluitsel, dat zijn ze nog aan het onderzoeken.”

Voorlopig ligt Sandy nog steeds in het ziekenhuis. “Ik heb veel pijn onder aan mijn lies. Ze onderzoeken nu waar die pijn vandaan komt. Ik hoop snel te weten wat er aan de hand is, zodat ik naar huis mag. Ik heb het soms moeilijk, maar moet positief blijven. Ik heb geen keuze. Ik moet er zijn voor mijn twee kinderen, mijn vriend en voor mijn papa, die pas ons mama verloren is.”

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees