Karen Damen vindt steun bij ex-vriend Regi: “Waarom is iedereen plots tegen mij?”

Karen Damen vindt steun bij ex-vriend Regi: “Waarom is iedereen plots tegen mij?”

Het was haar grote droom om eindelijk een soloplaat te maken. Maar het hele proces was voor Karen Damen (43) een moeilijk avontuur. Het album en het bijbehorende televisieprogramma werden immers op hoongelach onthaald. Nu springt haar ex-vriend Regi voor haar in de bres. “Karen zingt zeker niet vals”, zegt hij in ‘Dag Allemaal’.

“Het kwetst om al die kritiek te lezen”, zegt Karen Damen. “Als zoiets bij een beginnende artieste zou gebeuren… Dat kwam niet goed! Maar ondanks alles wat ze zeggen, verkoopt mijn plaat nu wel goed.”

Haar album kwam vorige vrijdag meteen op één binnen in de cd-hitparade. Maar dat neemt de eerdere kwetsende reacties natuurlijk niet weg. De mensen leken vooral een probleem te hebben met haar stem. Sommigen zeiden zelfs dat ze beter zou stoppen met zingen.

Steun van Regi

“En ik versta wel dat sommige mensen mijn stem niet graag horen”, zegt Karen. “Mijn klankkleur is een beetje hees, een beetje anders. Maar niet toonvast? Dat pik ik niet. Ik ben uiteraard geen Natalia of Adele. En dat wil ik ook niet zijn.”

Gelukkig vindt ze steun bij haar ex-vriend Regi Penxten (41). “Karen zingt zeker niet vals”, zegt hij in ‘Dag Allemaal’. “Ze heeft inderdaad geen bereik van zeven octaven, maar er zijn vele bekende solozangeressen die dat ook niet hebben.”

“Tegen mij”

Ook het programma ‘Karen maakt een plaat’ scoorde niet goed. Voor haar eerdere programma’s kreeg ze nochtans enkel lof.

“Waarom keren veel mensen zich ineens tegen mij? Ik denk dat sommigen het hautain vonden dat ik de Lotto Arena al boekte nog voor er één nummer was. Terwijl dat gewoon getuigde van een gezonde dosis lef en zelfvertrouwen.”

“Het probleem is misschien ook dat je er meteen een tv-programma aan hebt gekoppeld”, vult Regi aan. “Misschien had je die plaat beter in stilte gemaakt. Te veel exposure op tv is nooit goed.”

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees