Mode

Vivienne Westwood zegt sorry voor kopiëren van ontwerp

Vivienne Westwood zegt sorry voor kopiëren van ontwerp

Foto: Isopix

Ontwerpers die zich verontschuldigen omdat ze het werk van iemand anders hebben gekopieerd, dat gebeurt niet elke dag. Vivienne Westwood doet het in elk geval wel. Op Instagram zei ze sorry omdat ze tijdens haar laatste modeshow een model de catwalk opstuurde in een T-shirt met daarop tekst die ze bij een stel jonge designers had gehaald.

"Beste Louise Gray en Rottingdean Bazaar. Het spijt ons. We gebruikten jullie print op onze T-shirts enkel als een eerbetoon aan jullie werk. We raakten verstrikt in last minute drukte en daardoor vergaten we om contact met jullie op te nemen om jullie goedkeuring te vragen. We vinden het bijzonder jammer dat deze fout werd gemaakt en we willen het goed maken." Die woorden verschenen op de Instagrampagina van Vivienne Westwood. Daarmee wilde de Britse ontwerpster zich verontschuldigen voor een kledingstuk dat te zien was in haar modeshow tijdens de Parijse modeweek.

Het gaat concreet om een T-shirt met daarop 'We do big sizes! 2XL 3XL 4XL 5XL!!!’ en laat dat nu net dezelfde tekst zijn die eerder verscheen op een T-shirt van de jonge ontwerpers Louise Gray en Rottingdean Bazaar. In de modewereld wordt constant gekeken naar wat de ander maakt en wordt veel als 'inspiratiebron' gebruikt, maar het gebeurt niet vaak dat een ontwerper dat zelf toegeeft. Nu ja, Vivienne Westwood is met haar activisme en punkattitude altijd al een buitenbeentje geweest in de industrie, dat zet ze nu nog eens in de verf. 

 

Corrigeer

Het beste van Enkel voor abonnees