‘Beauty & the Beast’ populairste film in Belgische bioscoopzalen in 2017

‘Beauty & the Beast’ populairste film in Belgische bioscoopzalen in 2017

De film ‘Beauty & the Beast’ van The Walt Disney Company was in 2017 de meest bezochte film in de Belgische bioscoopzalen met 768.538 bezoekers. Vicepremier Alexander De Croo (Open VLD) overhandigde daarom de Belgian Big Screen Award aan Olivier Tombeur van The Walt Disney Company België, bij de presentatie van de jaarcijfers over de Belgische bioscopen door sectorfederaties Cinedata, FCB en VFDB.

“2017 was op bioscoopvlak een recordjaar voor The Walt Disney Company België”, aldus Tombeur. Hij noemde de award een mooie beloning. Het is het tweede jaar op rij dat het bedrijf de award binnenrijft. In 2016 was ‘Finding Dory’ de populairste film.

Uit de jaarcijfers blijkt dat de Belgische bioscopen in 2017 een lichte stijging in het aantal bezoekers kenden, na een daling in 2016. “Het positieve nieuws is dat de knik is ingezet na de daling in de jaren ervoor”, aldus De Croo. “De reactie van de sector is investeren in het comfort van de zalen en ook in nieuwe technologieën. Ik ben ervan overtuigd dat daarin de toekomst van de cinema’s ligt.”

‘Beauty & the Beast’ kwam vorig jaar op 22 maart in de bioscoopzalen en is een remake van de gelijknamige animatiefilm, met een hoofdrol voor de actrice Emma Watson.

De op één na populairste film vorig jaar was derde film van ‘Despicable Me’ met 726.711 bezoekers. Op plaats drie volgt ‘Fast & Furious 8’ met 568.476 bezoekers.

De cijfers over de Belgische bioscopen werden verzameld door Cinedata, die de marktcijfers beheert. De Federatie van Cinema’s (FCB) en de Vereniging van Filmdistributeurs (VFDB) stelden de cijfers dinsdag voor in de Brusselse bioscoop UGC.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees