Advocaat Renaud Hardy vraagt om internering van cliënt: “En neen, dat is geen cadeau”

Advocaat Renaud Hardy vraagt om internering van cliënt: “En neen, dat is geen cadeau”

Renaud Hardy. Foto: Photo News

Tongeren -

Renaud Hardy’s advocaat, Frédéric Thiebaut, vroeg tijdens zijn pleidooi in het Tongerse assisenhof aan de jury om zijn cliënt te laten interneren. “En neen, een internering is niet de jackpot, zoals de advocaten van de burgerlijke partijen hier hebben beweerd”, aldus Thiebaut.

LEES OOK. Hardy maakt “vreemde geluiden” tijdens betoog aanklager, voorzitter vraagt hem “meteen te stoppen”

Thiebaut beklemtoonde dat het “geen cadeau” is om geïnterneerd te worden. Hij wees erop dat België al meerdere keren veroordeeld werd voor de manier waarop geïnterneerden in ons land behandeld werden. “En we zijn in goed gezelschap vandaag, want het is meester Vander Velpen (die de nabestaanden van slachtoffer Linda Doms verdedigt, nvdr.) die mee ijvert voor betere omstandigheden in de gevangenissen.”

Waarom hij dan wel de internering vraagt van zijn cliënt? “Eerst en vooral om de juridische waarheid: een internering is de meest correcte manier om dit dossier af te handelen”, pleitte Thiebaut. “En ten tweede hoop ik ook dat de gevangenisvoorzieningen op termijn erop vooruitgaan voor geïnterneerden. Dat is de enige manier om met deze mensen om te gaan. Ik hoor hier spreken over monsters en vergissingen van de natuur, terwijl hen correct behandelen ons net onderscheidt van regimes waar we bang van zijn.”

Corrigeer

NIEUWS