Fitnesszaak na amper vier maanden failliet, sportievelingen staan plots voor gesloten deur

Beveren-Waas / Beveren -

Nog geen vier maanden nadat de Oxygen Fitnessclub in de Albert Panisstraat werd overgenomen door zelfstandige eigenaars, is de zaak failliet. Oxygen wil het pand zo snel mogelijk zelf weer openen. Klanten kunnen voorlopig terecht in Temse of in Lokeren.

Sportievelingen met een abonnement voor de Oxygen-fitness stonden maandag voor een gesloten deur. Dat veroorzaakte heel wat vragen en onduidelijkheid, want er hing geen briefje met uitleg aan de deur.

De eigenaars, die sinds december 2017 het filiaal zelfstandig uitbaatten, blijken echter zelf het faillissement te hebben aangevraagd.

Pieter Wauman van advocatenkantoor Truyens uit Sint-Niklaas werd aangesteld als een van de curatoren die het belang van de schuldeisers moeten behartigen.

“Het is momenteel nog te vroeg om uitspraken te doen over wanneer de fitness weer opengaat en wat de gevolgen zijn voor de klanten. Alles hangt af van wie de zaak overneemt.”

Freek De Fraeye van Oxygen laat weten er alles aan te doen om het pand zo snel mogelijk weer te openen. “Dat kan heel snel gaan, want we hebben al enkele kandidaat-overnemers. In de tussentijd kunnen klanten met een abonnement terecht in de filialen van Temse of Lokeren. Dat hebben we zo afgesproken met de plaatselijke uitbaters.”

“Verkeerde investeringen”

“De nieuwe uitbaters handelden van bij de start van de overname zeer eigenzinnig en niet in lijn met onze gebruikelijke manier van werken. Er werden ook een aantal verkeerde investeringen gedaan. Dat willen we in de toekomst rechtzetten”, gaat De Fraeye verder.

Vaste bezoekers van de fitness hekelen ondertussen het gebrek aan communicatie.

Lidgeld voor maart kwijt

Wie maandelijks lidgeld overschrijft via domicilie, is nu ook 20 euro kwijt voor maart.

“We moeten alles zelf vernemen via Facebook of telefoons”, klinkt het.

“Plots is de zaak failliet, terwijl sommigen een abonnement voor een jaar hebben afgesloten. We kiezen speciaal voor een fitness dicht bij huis en nu worden we doorverwezen naar Temse of Lokeren. Hopelijk wordt er snel een oplossing gevonden.”

Studente Merel Gijsemans werd een half jaar geleden lid en ziet het niet zitten om de verplaatsing naar Temse te maken. “Ik ga niet helemaal naar Temse om te sporten, en al zeker niet na lange stagedagen.”

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio