Hond bijt hond, maar welke hond?

Hond bijt hond, maar welke hond?

Annick hoopt dat de eigenaar van de hond die Zita beet zich meldt. Foto: djr

Menen -

Een wandelingetje dat ze niet gauw zullen vergeten. Kurt en Annicks hondje Zita werd maandag aangevallen door een losgeslagen hond en moest met spoed geopereerd worden. Het koppel hoopt nu de eigenaar te vinden om erger te voorkomen.

Beduusd en met een zielige blik in de ogen ligt de kleine Zita in de zetel. Haar onderbuik is gladgeschoren, rood en gezwollen. In het midden een snee van bijna tien centimeter. Het hondje zal de eerstkomende weken en misschien zelfs maanden de zetel hoogstwaarschijnlijk nauwelijks verlaten. Nog altijd in shock na maandagmorgen.

Om 11.30 uur ging Kurt Mussely (48) zoals gewoonlijk een toertje doen met Zita in het nabijgelegen stukje groen in de J. & M. Sabbestraat. Wanneer hij richting de uitgang stapt, wandelt net een jongedame het parkje binnen.

Aan de leiband houdt ze een grote, witte hond. Echter, niet lang. “Dat beest rukte zich los en zonder enige aanleiding viel die onze Zita aan. Na één ferme beet haar in de buik, kon ik haar omhoogtrekken en erger voorkomen. Met een stomp en een duw kon ik het agressieve beest uiteindelijk wegjagen”, getuigt Kurt.

Operatie

Op het eerste gezicht leek er niets aan de hand, dus liet de geschokte Kurt het voorval zo. Na twee minuten merkt hij dat Zita niet meer kan wandelen. Haar buik is helemaal gezwollen. “Bij mijn thuiskomst zag ik dat Zita helemaal van de kaart was”, vertelt zijn echtgenote Annick Rosiers (46). “Bij de dierenarts zijn ze meteen overgegaan tot een operatie. Het buikvlies en de spier waren helemaal opengereten.”

Eventjes slikken voor het koppel. Zita was een moederdaggeschenk tien jaar geleden. Nu hun twee zonen al boven de twintig zijn, beschouwen ze het hondje als hun eigen kind. “We vreesden dat ze op die leeftijd misschien niet meer uit de verdoving zou geraken”, vertelt Annick.

Muilband

Het koppel wil nu hun verhaal doen om een tweede slachtoffer te voorkomen. Het postte al een oproep op de sociale media zodat de eigenaar van de losgeslagen hond zich kenbaar zou maken, maar kreeg nog geen reactie. “Het gaat ons echt niet om het geld. Verontschuldigingen zouden op hun plaats zijn, maar we willen enkel dat dit in de toekomst niet meer kan voorvallen. Als je weet dat je hond zo agressief is, dan moet je zorgen dat je de leiband kan houden of hem een muilband aandoen”, zegt het koppel.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees