Specht en uil leggen kap van bomen in Koffiebos stil

Lokeren / Eksaarde -

De realisatie van een nieuwe verkaveling aan de Kasteeldreef door projectontwikkelaar Hyboma zal enkele maanden vertraging oplopen.

Buurbewoners legden dinsdag de kap van de bomen in het zogenaamde ‘Koffiebos’ stil. “Tussen 1 maart en 1 juli mag volgens de voorwaarden die opgelegd werden door het Agentschap Natuur en Bos geen boom worden gekapt. Dit is namelijk de periode van het broedseizoen”, verduidelijkt de woordvoerder namens het buurtcomité, dat de voorbije maanden tevergeefs ijverde om de verkaveling alsnog te stoppen. “We hebben dus een klacht ingediend en de stedelijke milieuambtenaar kon niet anders dan de werken stil te leggen. Onder meer een uil en een specht hebben hier hun habitat. Ook al lijkt dit slechts uitstel, heimelijk hopen we toch dat er zo wat meer groen bewaard kan worden.”

Bij Hyboma bleek gisteravond niemand meer bereikbaar. Eerder liet commercieel verantwoordelijke Frank Vanmeenen wel al weten dat maximaal rekening wordt gehouden met de lokale situatie. “We storten ook een ruime bijdrage in het boscompensatiefonds.”

Specht en uil leggen kap van bomen in Koffiebos stil
Het buurtcomité liet de boomkap in het Koffiebos dinsdag stilleggen. Foto: ies
Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio