Rechter zet bekend circus na meer dan dertig jaar op straat: “Waar moeten we dan heen?”

Rechter zet bekend circus na meer dan dertig jaar op straat: “Waar moeten we dan heen?”

De rechtbank vindt dat circus Malter moet opkrassen. Foto: ies

Moerbeke-Waas -

Het bekende Circus Rose-Marie Malter, dat al tientallen jaren zijn thuishaven heeft in de Ledestraat, wordt gedwongen om naar een andere locatie uit te wijken. De rechtbank vernietigde de toegekende milieuvergunning.

De Gentse rechter Jan Van den Berghe velde dinsdag een vonnis dat alweer een zware klap betekent voor de circusfamilie Malter. De rechter besliste namelijk dat het circus zijn thuishaven aan de Ledestraat moet verlaten.

Oorspronkelijke staat

Tamara en Patrick Gebruers, twee kinderen van de oprichters van Jean en Rose-Marie Malter die het circus in 2014 na een faillissement opnieuw hadden opgestart, moeten het terrein waar hun dieren op stal staan en hun wagenpark en materiaal wordt bewaard in zijn oorspronkelijke staat herstellen.

“We zitten hier al meer dan dertig jaar. In de periodes dat het circus niet toert, is dit onze thuishaven. Zowel voor dieren als voor het materiaal. Ik heb het terrein al gesaneerd om in orde te zijn met de milieuvergunning”, vertelde een zwaar aangeslagen Patrick Gebruers dinsdagavond.

Nooit klachten

“We hebben ons na het faillissement en het overlijden van mijn vader in orde gesteld met alle vergunningen. Maar de rechtbank veegt die nu van tafel. Waar moeten we straks dan heen? Circussen hebben het al moeilijk om te overleven. We krijgen amper staanplaatsen, we mogen amper reclame voeren en nu krijgen we ook niet meer de kans om ons materiaal op te slaan. Op een industriepark kunnen we ook niet terecht, want daar mogen geen dieren zitten. In Moerbeke zitten we in een buurt waar niemand last van ons heeft. Er is ook geen enkele buur die ooit een klacht heeft geformuleerd en het gemeentebestuur heeft ons alle vergunningen afgeleverd”, besluit Gebruers, die volgende vrijdag met zijn advocaat een afspraak heeft om het vonnis in te kijken en mogelijke verdere stappen te overwegen.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees