Inbraak of afrekening? Drie mannen slaan huis kort en klein

Inbraak of afrekening? Drie mannen slaan huis kort en klein

Buurtbewoner R. bij het geviseerde huis in de Aartrijkestraat. Foto: dji

Eernegem / Ichtegem -

Drie gemaskerde mannen hebben maandagavond met een voorhamer vernielingen aangebracht aan een woning in de Aartrijkestraat. Toen de politie ter plaatse kwam, werd er drugs aangetroffen.

De Aartrijkestraat in Eernegem werd maandagavond opgeschrikt door een opmerkelijke inbraak. Drie mannen in donkere kleding, twee met kap op en eentje met bivaksmuts aan, brachten rond 22.40 uur met een voorhamer vernielingen aan een woning aan. Eerst sloegen ze de voordeur kapot, daarna sneuvelde een raam. Twee van de daders drongen via het raam naar binnen, waar ze schade aanrichtten aan de keuken. De man met bivakmuts en voorhamer hield buiten de wacht.

Drugs gevonden

“Zodra ze weer buiten waren, wandelden ze gewoon weg. Alsof er niets gebeurd was”, vertelt buurtbewoner R., die buiten een sigaret aan het roken was. De politie werd gealarmeerd en kwam massaal ter plaatse. Vier combi's, een helikopter en speurhonden werden ingezet. Een zoektocht naar de daders leverde niets op, maar binnen in de woning deed de politie wel een opvallende ontdekking. Daar trof ze verschillende zakken met drugs aan. Het zou om een grote hoeveelheid cannabis en pillen gaan. De bewoonster was op het moment van de inbraak niet thuis. Ze verklaarde achteraf aan de politie dat de drugs daar gelegd waren door de daders en dus niet van haar waren.

De buurtbewoners zijn niet verrast over wat er zich heeft afgespeeld in hun straat. “Twee dagen geleden werd de spiegel van hun wagen al afgerukt en gisteren zou er een dode muis in de brievenbus gelegen hebben”, vertelt R. De inbraak is het gespreksonderwerp op straat. “Dit is geen inbraak, maar een afrekening.” Het parket van Brugge onderzoekt de feiten, maar is karig met commentaar.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio