Ellenlange wachtrij voor rauw koekjesdeeg

Ellenlange wachtrij voor rauw koekjesdeeg

Foto: tsa

Gent -

Dough it, de nieuwe cookie dough bar in de Sint-Jacobsnieuwstraat, is meteen een schot in de roos. Op de eerste openingsdag van de pop-up stonden koekjesverslaafden tot ver in de straat aan te schuiven.

“Hemels”, “zeer zoet”, “alsof je thuis de pot koekjesdeeg uitlepelt”. In de Sint-Jacobsnieustraat is vandaag de nieuwe pop-up Dough it opengegaan en het is meteen bakske vol. Koekjesverslaafden uit Gent en omstreken zijn naar de Sint-Jacobsnieuwstraat afgezakt om een hapje van de zoetigheid te proeven. Resultaat: ellenlange wachtrijen tot ver buiten de winkel.

Initiatiefnemers Marilyn Dierick (21) en Amélie Cobbaert (21), weten niet wat hen overkomt. Het is alle hens aan dek om de grote toestroom aan klanten te kunnen bedienen. “Het is al de ganse dag zo druk”, zegt Cobbaert. “We zijn met negen personeelsleden continu aan het werk. We hebben zelfs nog geen tijd gehad om te eten.”

Vier weken

Ellenlange wachtrij voor rauw koekjesdeeg
Foto: IF

De studentes burgerlijk ingenieur startten de pop-up uit liefde voor het bakken. “In New York zijn cookie dough bars een echte hype”, zeggen ze. “Hoog tijd om dit in Gent te introduceren.” Ze serveren drie soorten koekjesdeeg: american cookie, brownie en een wisselende variant. Telkens met een topping naar keuze.

De pop-up blijft vier weken lang open.

Ellenlange wachtrij voor rauw koekjesdeeg
Foto: tsa

Tuly Salumu

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio