Verschuiving op podium rijkste Belgen

Verschuiving op podium rijkste Belgen

Foto: BELGA

Brussel -

De top drie van rijkste Belgen ziet er voortaan anders uit. De familie Wittouck - die fortuin verzamelde via Tiense Suiker en Weight Watchers - kom door een miljardendeal met dierenvoeding binnen op plaats drie en verdringt zo de familie Colruyt van het podium. Dat weet de gespecialiseerde website De Rijkste Belgen.

Aanleiding is de verkoop door de Luxemburgse holding van Eric Wittouck, Artal, van de Amerikaanse producent van bio-dierenvoeding Blue Bufallo voor 8 miljard dollar aan de Amerikaanse distributiereus General Mills, zo weet www.derijkstebelgen.be. Hierdoor mag Wittouck 3,52 miljard dollar op zijn bankrekening schrijven.

De meerwaarde die Wittouck daarop realiseert, 820 miljoen dollar, brengt zijn totale vermogen op 3,4 miljard euro. Dat brengt hem op plaats drie van de rijkste Belgen, na de AB InBev-families en Alexandre Van Damme (geschat vermogen van 42,9 miljard euro) en Albert Frère (6,2 miljard euro).

De familie Wittouck maakte fortuin met Tiense Suiker en vervolgens met het Amerikaanse vermageringsbedrijf Weight Watchers. De holding Artal is daarnaast ook actief in farma.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees