Tien maanden cel voor honderd scheldmails naar OCMW om extra centen te krijgen

Tien maanden cel voor honderd scheldmails naar OCMW om extra centen te krijgen

Archiefbeeld Foto: Belga

Brugge / Bredene -

De Brugse strafrechter heeft een 60-jarige man bij verstek veroordeeld tot tien maanden gevangenisstraf, waarvan vier maanden met uitstel, voor ongeveer honderd scheldmails naar het OCMW van Bredene. Werner H. probeerde met de tirades extra geld los te weken.

De feiten begonnen toen de beklaagde zich in maart 2015 in Bredene vestigde. Hij bestookte de voorzitter, de secretaris en twee medewerksters met e-mails waarin hij meer steungeld eiste. “Hij bombardeerde iedereen met regelrechte scheldtirades. Bovendien vervalste hij ook zijn rekeninguittreksels toen hij geld vroeg om zijn huur te betalen”, aldus Antoon Coucke, advocaat van de burgerlijke partijen.

Om het OCMW onder druk te zetten, stuurde H. ook telkens een kopie van zijn mails naar de provinciegouverneur, het arbeidsauditoraat en zelfs naar minister Maggie De Block. De feiten stopten pas toen het OCMW in de zomer van 2016 een klacht indiende voor belaging.

Het openbaar ministerie merkte op dat de beklaagde bij de OCMW’s van Gavere en Oostende al voor gelijkaardige problemen had gezorgd. Bovendien bleek hij in de praktijk wel geld te hebben om lange en verre reizen te maken. Het OM vorderde tien maanden effectieve gevangenisstraf.

De rechter veroordeelde Werner H. uiteindelijk tot tien maanden celstraf, waarvan zes maanden effectief. De geldboete van 600 euro werd voor de helft met uitstel opgelegd. Aan het OCMW en de vier slachtoffers moet de beklaagde een symbolische euro schadevergoeding betalen.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees