"Niet scherp genoeg"

Pure horror: overvallers proberen benen van triatleet af te zagen met kettingzaag

Pure horror: overvallers proberen benen van triatleet af te zagen met kettingzaag

Zuid-Afrikaanse triatleet Mhlengi Gwala. Foto: Facebook

De Zuid-Afrikaanse triatleet Mhlengi Gwala was het slachtoffer van een gruwelijke overval tijdens een van zijn trainingen. De atleet wou zijn bezittingen afgeven, maar daarin waren de overvallers niet geïnteresseerd. Ze sleurden hem in de bosjes en probeerden zijn benen met een kettingzaag af te zagen.

Mhlengi Gwala werd tijdens een fietstraining in de buurt van Durban overvallen door drie mannen. Gwala’s trainingspartner Sandile Shange deed zijn verhaal aan de Britse omroep BBC. “Gwala wilde zijn telefoon en zijn fiets afgeven, maar die wilden ze niet.”

In plaats daarvan sleepten de drie overvallers Gwala in de bosjes en begonnen ze met een kettingzaag in een van zijn benen te zagen. “Toen ze bij het bot kwamen, kwam de zaag vast te zitten, omdat hij niet scherp genoeg was. Vervolgens probeerden ze het andere been”, vertelde zijn trainingspartner nog aan de BBC.

Uiteindelijk gaven de overvallers het op. Gwala slaagde erin om terug te kruipen naar de weg en daar bracht een auto hem naar het ziekenhuis. Volgens zijn trainingspartner hebben de dokters gezegd dat Gwala weer zal kunnen lopen en rennen, maar dat hij een lange revalidatieperiode voor de boeg heeft.

Gwala zou deze maand meedoen aan het nationaal kampioenschap triatlon. Waarom de overvallers het gemunt hadden op Gwala’s benen is niet bekend.

Corrigeer