Stadsbestuur beloofde aan Zoë (12) om gevaarlijk kruispunt aan te pakken, maar er is nog niets veranderd

Stadsbestuur beloofde aan Zoë (12) om gevaarlijk kruispunt aan te pakken, maar er is nog niets veranderd

Zoë ondernam in januari actie tegen het gevaarlijke kruispunt aan de Sjamayee, maar zag tot haar spijt nog niks veranderen. Foto: djr

Lauwe / Menen -

Nog maar 12 jaar, maar toch startte Zoë Secember een petitie tegen het gevaarlijke kruispunt van de Sjamayee in Lauwe. Meer dan een maand later is er echter nog niks veranderd. “We wachten het gunstigste tijdstip af”, countert de schepen.

Meer dan 500 mensen zetten een handtekening onder de petitie van Zoë Secember. Het meisje uit Lauwe is dan nog maar twaalf jaar, haar oproep om iets aan het gevaarlijke kruispunt van de Lauwbergstraat met de Schonekeer- en Spoorwegstraat viel niet in dovemansoren. Ze werd zelfs uitgenodigd op het stadhuis om het probleem uit te doeken te doen.

Missie geslaagd, al is het meisje daar niet meer zo van overtuigd. “Er werd me beloofd dat er eind februari aanpassingen zouden gebeuren, maar daar heb ik nog niets van gezien. Veel gepraat, maar weinig daden, dus”, zucht ze.

“De maand is nog niet om”

Beloftes werden inderdaad gemaakt. Zo zouden er paaltjes komen langs het fietspad in de Lauwbergstraat van Marke richting Lauwe Plaats. De zebrapaden zouden uitgerust worden met een reflecterende strook. Later zou er ook nog ribbelmarkering aangebracht worden op de weg. Voorlopig is daar nog niks van te merken, en dat baart Zoë zorgen.

De schepen van Mobiliteit Dirk Vanholme (N-VA) vindt dat er niet gewanhoopt moet worden. De paaltjes liggen klaar, de reflecterende stroken kunnen er komen. “Ik zei maart, en die maand is nog niet voorbij. We mogen ons echter niet vastpinnen op een datum. De weersomstandigheden moeten ideaal zijn en we willen de paaltjes en reflecterende stroken terzelfdertijd aanbrengen”, legt Vanholme uit.

Allemaal dringende zaken

Het is dan ook niet evident voor de technische dienst om alles rond te krijgen. “Er staan nog heel wat zaken op de planning en die zijn állemáál heel dringend”, riposteert de schepen. “Wat de ribbelmarkering betreft, is het nog afwachten. De firma die de markeringen plaatst, moet eerst nog een opdracht in de Sluizenkaai afwerken. Alles komt er, maar geef ons een beetje tijd.”

Zoë heeft er echter weinig vertrouwen in. “Ik weet niet of het nog goed komt”, klinkt het. Ze wil nog even wachten, maar als het moet dan zal ze weer actie ondernemen. “Misschien onderneem ik wel actie samen met de scouts en de Chiro van Lauwe. Of start ik een nieuwe petitie.”

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees