Extra betalende dag op dinsdag 21 augustus

Stan Van Samang doet Beverse Feesten dag eerder beginnen, maar hij kost wel 15 euro

Stan Van Samang doet Beverse Feesten dag eerder beginnen, maar hij kost wel 15 euro

Organisator Mark Van Puymbroeck zet publiekslieveling Stan Van Samang op de affiche van de extra dag. Foto: mgb

Beveren-Waas -

De Beverse Feesten duren dit jaar een dag langer. Op dinsdag 21 augustus zakt Stan Van Samang immers af naar de Grote Markt. Enkel die dag wordt er met een betalende entree gewerkt.

Na zes volledig gratis edities krijgen de Beverse Feesten dit jaar opnieuw een betalend luik. Bovenop het bestaande programma komt er een extra dag met optredens waarvoor toegang gevraagd wordt. “Dat doen we om een grote naam op onze affiche te kunnen zetten”, zegt organisator Mark Van Puymbroeck.

15 euro

Hij was de afgelopen zes edities lid van organisatiecomité De Beverse Maten en gaat nu alleen verder. “Ik wou mijn ervaring van de afgelopen jaren niet verloren laten gaan. Vorig jaar namen we met Rob De Nijs een enorm risico. Gelukkig was het toen goed weer en raakten we net uit de kosten. Maar het is nu eenmaal zo dat de echte publiekstrekkers zoals Stan Van Samang haast niet meer te boeken zijn zonder toegang te vragen. Daarom vragen we voor de extra dag 15 euro, wat behoorlijk prijslijk is in vergelijking met de toegangsprijzen voor zaal- of festivalshows. Als voorprogramma komt Band Of Musos spelen, de groep rond gitarist Eric Melaerts. Er zal die dag gewerkt worden met polsbandjes en de feesttent zal langs beide kanten afgesloten worden met hekken. Na het optreden worden de hekken weer verwijderd, zodat de tent voor de rest van de feesten vlot te bereiken is.”

Met betaalkaarten

Aan de rest van het programma wordt niet geraakt. “De affiche zal ook dit jaar kwalitatief sterk zijn”, belooft Van Puymbroeck. Wel nieuw is de invoering van een cashless systeem waarbij met betaalkaarten gewerkt wordt. “De klassieke bonnetjes verdwijnen. Mensen kunnen een betaalkaart opladen met hun bankkaart en daarmee betalen. Ze zien dan ook aan de toog hoeveel geld er nog op hun kaart staat.”

Voorts is er nog een aantal praktische ingrepen. Zo wordt het podium twintig centimeter hoger gemaakt zodat ook mensen achteraan de tent alles goed kunnen volgen.

De Beverse Feesten vinden plaats van 21 tot en met 26 augustus. De kaartenverkoop voor de openingsavond met Stan Van Samang start op donderdag 15 maart.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio