Ouders durven kinderen niet meer alleen naar school te laten gaan door angst voor kinderlokker

Ouders durven kinderen niet meer alleen naar school te laten gaan door angst voor kinderlokker

De politie zal de komende dagen verhoogd toezicht houden in de omgeving van de gemeenteschool. Foto: Sbr

Staden -

De omgeving van de gemeenteschool in de Ieperstraat is in de ban van een kinderlokker. Een man zou kinderen aanspreken en hen snoepjes aanbieden. “We houden de komende dagen verhoogd toezicht, ook al is er op heden nog geen officiële klacht ingediend”, klinkt het bij de politie.

Of hij er is of niet, één ding is zeker: medewerkers van de school, ouders en de kinderen van de gemeenteschool van Staden praten momenteel over een kinderlokker die in de buurt van de gemeenteschool in de Ieperstraat kinderen zou aanspreken en hen mogelijk snoepjes zou aanbieden. “Vlak na de krokusvakantie kwam mijn zoon thuis en vertelde dat een medeleerling een man had ontmoet die snoepjes uitdeelde in de omgeving van de werken in de Ieperstraat. De juf had toen iedereen verwittigd dat niemand mee mocht gaan met dergelijke individuen”, aldus Luc Devriese, papa van een leerling van de school.

Deze week ontstond er opnieuw paniek. “Maandagavond zou er opnieuw iemand opgemerkt zijn, maar wat er van waar is weet ik niet. Is het de fantasie van de kinderen of niet, ikzelf heb nog niemand gezien. Veel ouders zorgen er wel voor dat de kinderen zich niet alleen in de omgeving van de school bevinden”, geeft de papa aan.

Geen klacht

Alhoewel de geruchten worden bevestigd, maant het gemeentebestuur alle ouders aan tot kalmte. “We benadrukken dat de mogelijke feiten doorgingen na de schooluren, tijdens een vrijetijdsactiviteit die plaats had in de gebouwen van de gemeenteschool”, aldus Marc Bogaert (N-VA), schepen van onderwijs in Staden.

Het kind dat maandag aangesproken werd zou geen school lopen in de gemeenteschool. De gemeente nam inmiddels contact op met de lokale politie Arro Ieper. “Zij zijn op de hoogte en werden gisteren geïnformeerd. Er is weliswaar op heden geen officiële klacht ingediend. We willen dan ook niet over een kinderlokker spreken.”

Zowel de politie als de school nemen de melding wel ter harte en zullen de komende dagen verhoogd toezicht houden in de omgeving van de school. “We raden ook alle ouders aan om hun kinderen erop te attenderen niet in te gaan op mogelijke verzoeken”, aldus Bogaert.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees