FOTO. Aanschuiven in de regen voor rauw koekjesdeeg

Het was druk, gisteren, op de eerste dag van de koekjesdeeg pop-up in de Sint-Jacosbsnieuwstraat. Foto: Foto’s David Van Hecke

Gent -

Dough It, de koekjesdeeg pop-up in de Sint-Jacobs­nieuwstraat, was gisteren meteen een schot in de roos. Op de openingsdag stonden koekjesverslaafden tot ver in de straat (en in de regen) aan te schuiven.

Een lange rij tot ver buiten de winkel. En tientallen schoolmeisjes die op de stoep braaf hun potje stonden leeg te lepelen. Om maar te zeggen: rauw koekjesdeeg wordt gesmaakt. Op dag één werd de pop-up Dough It in de Sint-Jacobsnieuwstraat overspoeld door nieuwsgierige smulpapen.

“Wij zijn hier om onze saaie les door te spoelen”, zeggen studente logopedie Dorien Raman (19) en haar vriendinnen. “We likken thuis al eens van de spatel bij het bakken. Het is fijn om zo’n deeg ook gewoon eens te bestellen. Het is lekker maar zwaar.”

Initiatiefnemers Marilyn Dierick (21) en Amélie Cobbaert (21) wisten gisteren niet wat hen overkwam. Het was alle hens aan dek om de grote toestroom aan klanten te kunnen bedienen. “Het is al de hele dag zo druk”, zegt Cobbaert. “We zijn met negen personeelsleden continu aan het werk. Dit hadden we echt niet verwacht.”

Sommige mensen maakten er zelfs een familieuitstap van. Gudrun Britsom (32) zakte met manlief en zoontje af uit Heusden. “Koekjes bakken is een echte familieactiviteit bij ons thuis”, aldus Britsom. “We zijn echte lekkerbekken.”

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees