Man steekt vader, moeder en dochter neer in Wenen: slachtoffers zwaargewond

Man steekt vader, moeder en dochter neer in Wenen: slachtoffers zwaargewond

In de Oostenrijkse hoofdstad Wenen zijn woensdagavond bij twee mesaanvallen vier mensen zwaargewond geraakt, zo hebben Oostenrijkse media gemeld. Drie slachtoffers zijn een Oostenrijks gezin. Na een klopjacht op de dader(s) zou een man opgepakt zijn. Het is nog onduidelijk of hij verantwoordelijk is voor beide steekpartijen.

Een man stak rond 19.45 uur aan een Japans restaurant in de buurt van de Nestroyplatz met een knipmes een vader, moeder en hun dochter neer, meldt Die Presse op gezag van de politie. Vervolgens vluchtte de dader weg. Hij is nog altijd spoorloos.

Het is niet duidelijk of de drie uit de eetgelegenheid waren gekomen of uit de metro. In ieder geval raakten ze levensgevaarlijk gewond. De slachtoffers zijn naar het ziekenhuis gebracht.

Mogelijk ging er aan de mesaanval een vechtpartij vooraf, maar dat is niet bevestigd.

Vierde gewonde

De donker geklede messentrekker vluchtte in de richting van de Praterstern. Daar liep nog iemand een messteek op. Een Tsjetsjeense man zou daarbij zwaargewond geraakt zijn. Of er een verband is tussen beide steekpartijen was niet duidelijk.

Er werd een klopjacht gehouden op de dader(s). Er was een vage beschrijving en een uitgebreide hoeveelheid speciale politiemensen ging op zoek. Gebouwen in de buurt van het voorval kregen bewaking.

Er werd een Afghaanse man opgepakt in verband met de tweede steekpartij. De politie zoekt uit of die verdachte ook verantwoordelijk is voor de aanval op het gezin. Over een motief is er volgens de politie nog geen informatie.

Corrigeer

NIET TE MISSEN

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees