Schepen verslikt zich bijna in veiligheidsspeld in chocoladereep

Schepen verslikt zich bijna in veiligheidsspeld in chocoladereep

Schepen Brigitte Quick vond een veiligheidsspeld in haar reep Côte d’Or. Foto: mati

Essen -

Schepen Brigitte Quick werd maandagavond onaangenaam verrast toen ze een reep chocolade opat. Binnenin trof ze een veiligheidsspeldje aan. “Gelukkig heb ik het ding niet ingeslikt”, klinkt het.

“Ik ben al jaren een verwoed liefhebber van Côte d’Or-chocolade en daar zal niets aan veranderen, zelfs niet na dit voorval”, zegt schepen van Verkeersveiligheid en Mobiliteit Brigitte Quick (CD&V). “Maar ik vond het wel mijn taak om dit te melden. Stel dat het bedrijf meer meldingen krijgt, dan weet men dat er iets niet goed verloopt in het productieproces. Verder heb ik alle vertrouwen in de chocolade en dat zal ook zo blijven. Ik heb een aanmeldingsformulier ingevuld bij producent Mondelez International om mijn klachten duidelijk te maken, maar jammer genoeg kon ik daarbij geen foto toevoegen. Dat is de reden waarom ik de foto op Facebook heb gepost.”

Persoonlijk opgehaald

“Mevrouw Quick heeft ons inderdaad op de hoogte gebracht van het spijtige voorval”, zegt Annick Verdegem van Mondelez International, dat de chocolade produceert. “We zijn in de eerste plaats blij dat ze geen lichamelijke schade heeft. Uiteraard willen we te weten komen wat er fout is gelopen. Veiligheidsspeldjes en nietjes zijn absoluut niet toegelaten op de productielijn, die bovendien goed is uitgerust met metaaldetectoren. We tasten dus nog in het duister hoe het speldje in zo’n reep is terechtgekomen. Na elke verwerking van de chocolade houden we altijd een staal bij van het lot. Aan de hand van dat lotnummer en het uur van productie zullen we nu verder onderzoek doen. De productielijn gaan we volledig controleren.”

De firma wilde geen risico nemen om het staal verloren te laten gaan tijdens de verzending en kwam de chocolade en het veiligheidsspeldje persoonlijk in Essen ophalen. Schepen Quick is vooral blij dat ze het veiligheidsspeldje niet heeft ingeslikt. “De firma heeft zich al meermaals verontschuldigd en zou een ernstig onderzoek instellen. Meer kan ik niet verlangen. Men heeft beloofd om me zeker op de hoogte te houden. De chocolade met het olifantje zal ik er verder zeker niet voor laten.”

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees