Ridders en prinsessen in de bres voor zieke Myrthe (4): “We wisten niet dat zoveel mensen haar graag zien”

Ridders en prinsessen in de bres voor zieke Myrthe (4): “We wisten niet dat zoveel mensen haar graag zien”

Myrthe houdt van prinsessen en ridders. Daarom krijgt ze nu haar eigen ‘ridderdag’. Foto: IF

Aarschot -

Op 14 april organiseert de Orde van de Hagelanders een benefiet voor Myrthe, een vierjarige kleuter die de strijd aangaat tegen leukemie.

De ridders en figuranten van de Orde van de Hagelanders hebben een grote edelmoedigheid. Dit laten ze zien met een hartverwarmend initiatief. Op zaterdag 14 april organiseren ze op Domein Elzenhof een speciale ‘ridderdag’ ten voordele van Myrthe Vanderwee. Het vierjarige meisje uit Sint-Truiden wordt momenteel in het Universitair Ziekenhuis Gasthuisberg behandeld voor Acute Lymfatische Leukemie (ALL).

“Op 15 januari kregen we het verdict te horen dat ons dochtertje leukemie heeft”, zeggen de ouders Pieter en Melissa. “Ze moet nu een intensieve behandeling van een half jaar volgen. Daarna volgt een iets minder zware periode van anderhalf jaar. De voorbije maanden waren niet gemakkelijk voor Myrthe. Ze moest constant bloedstaaltjes laten nemen en testen ondergaan. Dat moet zeer angstaanjagend zijn voor een kind van pas vier jaar oud. Nu gaat het al iets vlotter. Zo durft ze al op de schoot van de verpleegster zitten wanneer er testen moeten gebeuren.”

Ziekenhuiskosten

De ouders van Myrthe staan voor een helse opdracht. Ze rijden op en af naar het ziekenhuis. Van zodra er symptomen van een infectie merkbaar zijn, moet Myrthe een tijdje in het ziekenhuis blijven. “Het is zowel geld- als tijdrovend”, zeggen ze. “Zo moeten we steeds heen en weer tussen Sint-Truiden en Leuven rijden en zijn de ziekenhuiskosten hoog. We zijn dan ook aangenaam verrast dat veel mensen spontaan acties begonnen te organiseren. Wij hebben zeer veel over voor onze Myrthe. Dat zo veel mensen ook iets voor haar willen doen, is wonderbaarlijk. We zijn hen dan ook heel dankbaar.”

De benefiet voor Myrthe bestaat uit een speciale ‘ridderdag’, georganiseerd door de Orde van de Hagelanders in Aarschot. De keuze hiervoor is trouwens niet ver te zoeken. “Ik ben een hele tijd geleden actief geweest bij die ridderorde”, zegt Pieter. “Els Reussens, een vroegere vriendin van mij, sloeg een babbeltje met mijn vrouw op een zwangerschapsforum. Per toeval werd de link met mij gelegd. De vrouwen bleven contact houden. Toen Els vernam dat onze dochter Myrthe leukemie had, heeft ze bij haar collega’s van de Orde van de Hagelanders aangeklopt om een activiteit op poten te zetten. Wij zijn hier natuurlijk heel blij mee. Ook onze andere kinderen Tilde, Femke, Haly en Noah kijken uit naar die speciale dag.” Tijdens het evenement kan jong en oud zich verkleden als ridders en prinsessen. Je kan er ook boogschieten en er zijn volksspelen, grime en een rommelmarkt. Iedereen is welkom op 14 april in het Elzenhof om Myrthe te steunen in haar strijd tegen leukemie.

INFO

Volg Myrthe op de Facebookpagina Team Myrthe <3

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees