Lifter gaat letterlijk in rook op: “Ik zag enkel nog zijn verbrande voetafdruk op het matje”

Lifter gaat letterlijk in rook op: “Ik zag enkel nog zijn verbrande voetafdruk op het matje”

Vreemd. En “erg angstaanjagend”. Er zijn geen andere omschrijvingen voor wat een chauffeur meemaakte met een lifter. Ter hoogte van een kerkhof “verdween” de lifter. Hij ging in rook op. Letterlijk. Alleen zijn verbrande voetafdruk in het rubberen matje is teruggevonden.

Pedro Peirone is een goede ziel. Een die zijn jeugd niet is vergeten, toen hij zelf amper geld had en alleen liftend ergens geraakte. Daarom neemt hij vandaag nog steeds lifters meer. Ook twee weken geleden toen hij op weg was naar San Jose de la Esquina.

“Daar stond een jonge man aan de kant van de weg. Te liften. Een tiener, misschien zeventien jaar. Geen uitzondering, want bijna wekelijks neem ik een liftende tiener mee. Dat zijn er ondertussen al zoveel dat ik al hun gezichten niet herinner”, vertelt Pedro aan de krant The Sun. “Maar de jongen die ik onlangs meenam, vergeet ik nooit meer.”

Het was een zwijgzame jongen. Beetje teruggetrokken. Het enige wat hij zei was dat hij uit de naburige stad Arteaga kwam. Waar hij juist heen wilde, zei hij niet. Alleen: “Ik zal wel aangeven wanneer ik eruit wil.”

Lees verder onder de video

Ter hoogte van een kruispunt met een weg die naar het kerkhof loopt, merkte Pedro Peirone plots een brandgeur. Misschien had achteraan in zijn truck iets vuurgevat? Pedro parkeerde aan de rand van de weg en ging in zijn truck kijken. Maar niets vreemd daar. Geen vuur, geen rook. Toen hij terug aan zijn stuurcabine kwam, was de lifter verdwenen.

“Ik zag enkel nog de verbrande afdrukken van zijn schoenen op de rubberen mat in de wagen. Ik heb de omgeving van mijn truck afgezocht maar geen anderen voetsporen meer gevonden. Toen even later toevallig wat vrienden passeerden, vonden ook zij niets”, zegt Pedro Peirone.

Hij is uiteindelijk naar de politie gegaan, maar ook zij konden het mysterie niet oplossen. Sinds zijn verhaal bekendraakte, komt de pers van heinde en ver naar San Jose de la Esquina om Pedro’s verhaal te noteren.

“Ik ben een beetje gestresseerd, nerveus. Ik ben niet bang, maar ik kan gewoon niet uitleggen wat er gebeurd is”, zegt Pedro, die als devote katholiek niet in het paranormale gelooft.

Corrigeer

RECENT NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees