Het wordt een lange radiozomer

Evenementenradio VROB ontwaakt uit zijn winterslaap

Evenementenradio VROB ontwaakt uit zijn winterslaap

De beste wensen voor 2018, met een peperkoeken hartje en een fles Bonvoeux, het is ook alweer twee maand geleden Foto: ghl

Lochristi - VROB is komend weekend terug van niet zo lang weggeweest. In de donkere - en koude - maanden werd er druk achter de schermen gewerkt om opnieuw een jaar hartverwarmende lokale radio te maken. "We stevenen nu al af op een recordjaar", zegt voorzitter Dirk Vanluchene. "Tot aan de zomervakantie worden we al op acht evenementen verwacht, en ook in het najaar zijn er al plannen om nog eens een achttal Lootse locaties van live-radio te voorzien."

Vanaf morgennamiddag 16 uur strijkt de radiokaravaan het hele weekend neer op de open dagen bij Horta De Meyer in Ruilare, en daarna gaat het in een snelvaart: de Chirofeesten begin april, Kunst Omdat het Moet begin mei, even later de OTL-beurs in de Pauwstraat, een nieuwkomer met de Zaffelaarse Kouterfeesten het eerste weekend van juni, gevolgd door de ECO-beurs en Dorpsstraat Kermis. We zijn dan al eind juni, met een korte break tot op Lo Plage, de plek waar het allemaal herbegon met de radionostalgie van dertig jaar geleden. 

Stilzitten is achteruitgaan, ook achter een radiomicrofoon. De eerste stapjes van een aantal projecten worden ook doorgetrokken: "Radejo" van Jeugdhuis Lodejo krijgt een vaste stek op vrijdagavond, columnist Evarist Ganzelever brengt zijn verzuchtingen in "Spuksels" nu ook als vaste gast op zaterdagmiddag, en Simon Neyt van de Muziekschool Lochristi heeft voor een frisse reeks nieuwe stationcalls gezorgd. 

U merkt het : een stukje eenmalige radionostalgie heeft ondertussen zijn vaste plek veroverd in het cultureel en ontspanningsleven van Lochristi en wijde omgeving. Wanneer de paden van Lochristi Blogt en evenementenradio VROB elkaar kruisen, merkt u het zeker op onze gemeentesite. 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio