Ongeval Lendelede: Twee dodelijke slachtoffers komen uit Gent

Ongeval Lendelede: Twee dodelijke slachtoffers komen uit Gent

Foto: fmr

Lendelede / Gent -

Een verkeerd inhaalmanoeuvre ligt aan de oorzaak van het dodelijk verkeersongeval dat zich donderdagochtend voordeed in Lendelede. Dat bevestigt het West-Vlaams parket, afdeling Kortrijk. Twee personen overleefden het ongeval niet. Het gaat om de bestuurder Ardic C., een 44-jarige Turkse man en zijn passagier Shukri I., een 30-jarige Irakees. Beiden woonden in Gent en werkten voor een firma in afbraakwerken in Zedelgem.

Uit het onderzoek blijkt dat een lichte vracht op een gegeven moment een vrachtwagen op de Rijksweg ter hoogte van Lendelede wou inhalen.

“Een Renault Kangoo haalde op de N36 een vrachtwagen in, maar werd op de tussenstrook plots geconfronteerd met een betonnen verkeersgeleider”, zegt Tom Janssens van het Parket West-Vlaanderen. “In plaats van opnieuw rechts in te schuiven, week de chauffeur naar links uit en botste zo frontaal op een Mini Cooper.”

De Kangoo raakte ook nog twee andere wagens. Volgens het parket droeg de passagier van de Kangoo geen gordel en werd hij uit de wagen geslingerd. Het gaat om Shukri I., een 30-jarige Irakees die in Gent woont.

Lees hier meer.

Ook de bestuurder Ardic C., een Turkse man geboren in 1973 uit Gent, overleefde de klap niet. Twee andere personen raakten vrij zwaar gewond. Een derde persoon die in het laatst geraakte voertuig zat liep lichte verwondingen op en kon ter plaatse behandeld worden. De Rijksweg was een tijdlang afgesloten voor alle verkeer.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees