Vijf fietsers krijgen boete van 174 euro omdat ze rood licht negeren

Vijf fietsers krijgen boete van 174 euro omdat ze rood licht negeren

Foto: Google Maps

Gent - De Gentse politie heeft woensdag vijf fietsers een boete van 174 euro gegeven omdat ze een rood licht negeerden. Meer dan dertig andere fietsers kregen een boete van 58 euro omdat ze een verbodsbord negeerden.

Door een rood licht rijden is een overtreding van de derde graad, voor alle bestuurders, ook die van een fiets. Dat hebben vijf fietsers woensdag in Gent nog eens mogen ondervinden. Ze kregen een onmiddellijke inning van 174 euro voorgeschoteld omdat ze werden betrapt door de politie tijdens een controle in de Burggravenlaan.

De politie controleerde er tussen 16 en 18 uur alle fietsers op hun verlichting. Boetes voor slecht werkende of geen verlichting waren er niet. Eén fietser werd wel nog betrapt met een gsm in de hand, goed voor een inning van 116 euro. Nog een andere fietser kreeg een boete omdat hij op het voetpad reed.

Tijdens de actie werden 37 fietsers beboet omdat ze een verbodsbord C11 negeerden ter hoogte van een werf aan de Krijgslaan. "Het fietspad is daar wegens wegenwerken niet toeganklijk", zegt de politie. "Het is te gevaarlijk om op de rijbaan te fietsen." Ze kregen een inning van 58 euro op zak.

Tijdens een tweede controle woensdagavond hield de politie fietsers staande op Coupure Links, een van de drukste fietsassen van de stad. Agenten stonden opgesteld van 19 tot 21.30 uur ter hoogte van de Rozemarijndoorgang en het kruispunt met de Ekkergemstraat. 14 fietsers werden beboet omdat ze zonder fietsverlichting rondreden, wat wordt bestraft met een onmiddellijke inning van 58 euro.

Het is niet de eerste keer dat de Gentse politie fietscontroles met forse boetes combineert.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio