Chris Froome deelt ook zelf een steekje uit na uitlatingen UCI-voorzitter Lappartient

Chris Froome deelt ook zelf een steekje uit na uitlatingen UCI-voorzitter Lappartient

Foto: Photo News

Chris Froome reageerde donderdag kort op de uitlatingen van UCI-voorzitter David Lappartient. Die vertelde op woensdag dat het een ramp zou zijn als Froome de Tour zou rijden. “Wanneer je medicijnen gebruikt om je prestaties te verbeteren en niet voor louter medische doeleinden, vind ik dat valsspelen”, klonk het verder bij de BBC. “Als Lappartient kritiek heeft, zegt hij zoiets beter niet in de media”, aldus Froome.

LEES OOK: UCI-voorzitter neemt Team Sky en Chris Froome onder vuur

“Het zou een ramp zijn als Froome de Ronde van Frankrijk zou rijden terwijl de zaak nog niet is uitgeklaard”, vertelde Lappartient woensdag bij de BBC. “Als er geen beslissing is gevallen voor de Tour, zal ik hem vragen om niet te starten. Ook al mag hij wettelijk gezien wel starten, het zou het imago van het wielrennen te veel schaden.”

“Ik zag zijn commentaar gisteren, ja”, reageerde Chris Froome voor de start van de tweede etappe in de Tirreno-Adriatico. “Ik kan enkel zeggen dat ik de stappen volg om de moeilijke situatie op te lossen. Dit had een vertrouwelijk onderzoek moeten zijn, maar het werd publiek gemaakt. Dat zorgt natuurlijk voor een andere situatie. Maar als hij denkt dat het (een Tourdeelname van Froome, red.) een probleem voor de sport zou zijn, had hij zijn bezorgdheid beter via de juiste kanalen kenbaar gemaakt. Niet via de media.”

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.