Zware afranseling met koevoet kost tot 5 jaar cel

Zware afranseling met koevoet kost tot 5 jaar cel

Het slachtoffer verbleef in een wooncontainer op deze vervallen boerderij. Foto: tww

Ravels / Turnhout / Retie -

Voor een vermoedelijke afrekening in het drugsmilieu heeft Mitch V.C. (27) uit Turnhout 5 jaar cel gekregen. Zijn kompanen uit Scherpenheuvel en Zonhoven kregen elk 4 jaar cel voor een zware afranseling.

Twee gemaskerde daders drongen op 21 september van vorig jaar de wooncontainer van Johan E. binnen op een vervallen boerderij in Weelde (Ravels). Het slachtoffer kreeg klappen met een koevoet in het aangezicht en op de ribben. Zijn gsm werd kapotgeslagen. De daders gingen aan de haal met een fototoestel, USB-sticks, een printer en autosleutels. Ze stalen ook een lichte vrachtwagen, eigendom van de werkgever van Johan E.

Onderzoek wees uit dat Mitch V.C. de opdrachtgever was. Hij had nog samen met Johan E. in de bak gezeten. Volgens een kennis was er “iets mis gelopen met een kilo drugs”. Jan V. (37) uit Scherpenheuvel, ook een ex-gevangene, en Dries D.Z. (34) uit Zonhoven voerden de raid uit. Ook Mitch V.C. was toen aanwezig.

Sam B. (21) uit Retie kreeg een autonome probatitiestraf van 2 jaar voor drugshandel. De heler van de gestolen goederen, Jimmy P. (30) uit Retie, kreeg 10 maanden voorwaardelijk.

Aan het slachtoffer moeten geweldenaars een voorlopige schadevergoeding betalen van 2.500 euro. De man is nog altijd arbeidsongeschikt. De rechter stelde een deskundige aan om de precieze letsels in kaart te brengen. De benadeelden krijgen in totaal meer dan 17.000 euro schadevergoeding.

In de vervallen boerderij in Weelde werden in november 2012 nog een amfetaminelab en een conversielab aangetroffen. Twee jaar eerder had Johan E. het pand al in brand gestoken.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio