Seks & Relaties

Relatieadvies uit China: "Stop met zoeken naar de perfecte man, 'min of meer oké' is ook goed"

Relatieadvies uit China: "Stop met zoeken naar de perfecte man, 'min of meer oké' is ook goed"

Themabeeld Foto: ss

In de Chinese staatskrant ‘Sichuan Daily’ is een opiniestuk verschenen dat nu het hele land (en de wereld) rondgaat. In het stuk krijgen Chinese single vrouwen het verwijt naar het hoofd geslingerd dat ze te kieskeurig zijn, dat ze hun zoektocht naar de perfecte man beter staken en genoegen moeten nemen met een “min of meer oké” exemplaar.

De Chinese samenleving veroudert in sneltempo omdat er te weinig kinderen geboren worden. Daarnaast heeft het land ook nog eens te kampen met een mannenoverschot. Dat een vrouw de dertig nadert en nog niet getrouwd is, levert haar dan ook alsmaar vaker veroordelende blikken op, en nu dus ook een verwijt in de nationale pers.

“Het huwelijk is een proces waarbij je elkaar tolereert en waarbij het onmogelijk is dat alles gaat zoals jij het wil”, klonk het in een opiniestuk dat eerst verscheen in Sichuan Daily en later ook in People’s Daily. “Verander je houding, keer terug naar de realiteit. Er zal misschien enige imperfectie zijn, maar je leven zal er voller door worden.”

Ook al zijn ze hoger opgeleid en economisch onafhankelijk, vrouwen die de dertig naderen en geen partner hebben worden nog vaak gezien als ‘overschot’. Het wordt hen niet in dank afgenomen dat ze geen partner vonden, want door de eenkindpolitiek zijn er miljoenen mannen te veel in het land. Keuze genoeg dus, zo redeneert de Chinese staat.

“Een heel belangrijke reden waarom ze ‘overschot' geworden zijn, is dat ze liefde geïdealiseerd hebben en door die idealisering geen genoegen willen nemen met een persoon die “min of meer oké” is”, zo klinkt het verder nog in de Chinese kranten.

Corrigeer

In het nieuws

Het beste van Enkel voor abonnees