MotorcrossBMBZondag opening van het Belgisch kampioenschap in Moerbeke-Waas

Tallon Verhelst : “Dit is een unieke kans om de thuissupporters te verwennen”

Moerbeke-Waas / Lokeren -

Zondag start in Moerbeke-Waas het Belgisch kampioenschap motorcross BMB. MC Scheldeland, van voorzitter Octaaf Goeman, heeft niet de middelen om de toppers naar het Waasland te halen maar belooft wel spanning van de eerste tot de laatste minuut.

De club rekent daarvoor in de eerste plaats op haar eigen rijders. Met Davino Bruneel (Hofstade) bij de quads, Aaron Huybrechts (Middelburg) bij de juniores MX2, Denzel Vervaet (Moerbeke-Waas) en de broers Troy en Travis Verburgh (Zelzate) bij de jeugd, Marvin Vanluchene (Wielsbeke) zijspannen, Dean Van Clapdorp (Sint-Niklaas) bij de nationalen MX1 en het duo Bo De Clercq (Waarschoot) en Tallon Verhelst (Lokeren), bij de nationalen MX2, heeft het team heel wat podiumkandidaten.

“Ik lig er in elk geval op gebrand om er voor eigen volk meteen te staan. Het podium halen is leuk maar winnen is het echt doel”, vertelt Tallon Verhelst die vorig jaar vroeg in het seizoen een sleutelbeenbreuk opliep en daar toch een tijdje last van had.

“Ik ben dan ook overgestapt naar een 250cc tweetakt motor. In de proeven voor het BK stond ik enkele keren op het podium en aan het einde van het seizoen won ik nog een strandcross in Zoutelande en werd ik derde in Vlissingen naast enkele overwinningen in de MCLB federatie. In het Europees kampioenschap 300cc reed ik vrijwel altijd in de top 15. Dat EK wordt dit seizoen het hoofddoel. Het zijn stuk voor stuk prachtige wedstrijden die allemaal worden gereden in het GrandPrix programma. Ik heb een goede voorbereiding achter de rug. In december en januari kon ik twee keer voor tien dagen naar Spanje voor een intensieve stage en vorige zondag reed ik ook al in Nederland. Het gevoel is heel goed. Deze week ging ik ook al trainen in Moerbeke. De omloop ligt me bijzonder goed. Ik verwacht er heel veel van. Het is ook een ideale manier om de supporters en sponsors eens te verwennen. Met Ledco, Acerbis en het bedrijf van mijn ouders heb ik mensen die me door dik en dun steunen. Het is nu aan mij om hen te danken voor het vertrouwen.”

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio