Bedrijf schiet familie Lesage ter hulp met depot na verwoestende brand

Er werd in het gehuurde depot al een kleine bureauruimte ingericht. Foto: ptb

Vleteren / Menen -

De familie Lesage bleef niet bij de pakken zitten na een felle brand en zocht dringend een nieuw depot voor een doorstart van hun bedrijfsactiviteiten. En met succes.

Een zware brand legde zondagnacht ongeveer 5.000 vierkante meter opslagruimte van hun bedrijfsvestiging in Oostvleteren in de as.

“We kregen een aanbod van AllFlor, een groothandel in bloemen, planten en decoratiematerialen. Ze lazen het nieuws over de brand en hadden een leegstaand depot aan de Industrielaan 4 in Menen”, zegt medezaakvoerder Luc Lesage. “Dat depot is ongeveer even groot en niet zo ver gelegen van Vleteren. We zullen een busje inleggen voor ons personeel. Onze dankbaarheid is groot. Het was niet evident om een depot te vinden dat groot genoeg is. De meeste magazijnen, die we de eerste dagen na de brand bezochten, zijn maar 2.000 vierkante meter groot.”

Het personeel startte gisteren met het inrichten van de grote ruimtes. “De elektricien plaatste antennes ter hoogte van het plafond, omdat we met scanners en orderpicking werken. We richtten ook een kleine bureauruimte in. Vanaf vrijdag (vandaag, nvdr.) zal hier de ene vrachtwagen na de andere komen leveren.”

Die leveringen kwamen gisteren al op gang. De hele familie helpt aan de doorstart van het bedrijf. “Mijn jongste zoon Brent (15) haalde met de heftruck paletten drank van vrachtwagens en mijn oudste zoon Brecht (19) helpt opruimen in Oostvleteren. Er zullen de komende dagen een 8.000-tal referenties binnenkomen in dit depot, waaronder drank, droge voeding, chocolade en parfumerie. We hopen vanaf maandag opnieuw te leveren aan onze klanten. We trekken ons op aan de steun van ons personeel en leveranciers. Iedereen staat klaar om te helpen waar mogelijk. Dat is ook nodig, want het is deze dagen alle hens aan dek voor ons. Het depot wordt een negental maanden gehuurd. Tegen dan moet onze vestiging in Oostvleteren heropgebouwd zijn.”

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio