Nieuwsgierige pinguïns ‘poseren’ voor selfie op Antarctica

Nieuwsgierige pinguïns ‘poseren’ voor selfie op Antarctica Video: Reuters

Een stelletje benieuwde keizerspinguïns probeerde de perfecte selfie te nemen toen ze een camera in de sneeuw vonden die was achter gelaten door een Australische ontdekkingsreiziger. De vogels waggelden over het ijs om het apparaat te onderzoeken en leken erg fotogeniek toen ze als echte fotomodellen recht in de lens keken.

De Australische poolreiziger Eddie Gault trok grote ogen toen hij de beelden bekeek die werden gemaakt door een camera die hij even was vergeten vlakbij zijn basis. Hij zag tot zijn verbazing dat een koppel pinguïns zich kostelijk had geamuseerd toen ze het apparaat hadden gevonden. De reusachtige vogels gooiden de camera omver en waren verre van schuw toen ze als volleerde modellen poseerden voor de lens.

Keizerspinguïns zijn de grootste en zwaarste pinguïns ter wereld, en komen alleen voor op Antarctica, waar ze tijdens de strenge winter op het ijs in zee broeden. De koninklijke dieren worden bedreigd door de klimaatverandering, die ervoor zorgt dat het ijs minder dik is. Ook mensen vormen een bedreiging voor het voortbestaan van de soort omdat ze de rust van de vogels verstoren door luchtvaart en wetenschappelijk onderzoek.

Corrigeer

RECENT NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees