WIELRENNEN BELOFTEN - NAND ONKELINXVP CONSULTING ZANNATA CT

“Meer ervaring in de grote koersen”

Landen -

Tweedejaarsbelofte Nand Onkelinx (20) uit Landen krijgt van de club het zwaardere werk onder de wielen geschoven: Brussel-Opwijk en de Vlaamse Pijl eerst, volgend weekend Dottenijs en daarna Handzame of interclubs. Zaterdag reed hij de Vlaamse Pijl niet uit en daags nadien trok hij naar Vollezele om 26ste te worden.

Wie denkt dat dit werk voor een twintiger te zwaar is, heeft het mis. “Ik leer veel meer in die interclubs dan in doodgewone wedstrijden”, oordeelt Nand. “Ik vind het prettig dat ik die koersen mag en kan rijden: liever dergelijke koersen dan een vlakke kermiskoers.”

“Een vluchtkoers is niet mijn ding. Nu sta ik opnieuw voor twee koersen op een heel golvend parcours. Belangrijk is dat ik goed kan standhouden in een groot peloton. Dat was het geval in de Vlaamse Pijl, maar in de plaatselijke ronden wilde ik me niet forceren, vandaar dat ik het voor bekeken hield. De week voordien had ik Brussel-Opwijk vrij makkelijk uitgereden. Nu al vier interclubs op rij, maar ik ga niet het hele seizoen alle interclubs rijden. Dat zou te veel van het goede zijn.”

“In deze grote koersen doe je meer ervaring op. Dat is nodig om te wedijveren met renners die al veel langer in het peloton zitten. Ik maakte tegenover het voorbije seizoen al progressie en die lijn doortrekken is mijn betrachting.”

“Ik heb de basis, maar zo vroeg nog niet de vorm die ik zou moeten hebben om nu al denderende uitslagen voor te leggen. Het wielrennen is zwaar, je moet er veel voor laten. Veel trainen en afzien, maar het is een sport die me veel voldoening geeft.”

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio