FAVV haalt gehakt van Veviba uit handel: “Eet het niet op”

FAVV haalt gehakt van Veviba uit handel: “Eet het niet op”

Foto: Belga

Brussel / Anderlecht -

Het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV) heeft gehakt van Veviba, met name americain preparé natuur, uit de handel gehaald. Het product werd te koop aangeboden bij de slager Amar in Anderlecht. Dat meldt het FAVV donderdagavond.

De consumenten die het product hebben gekocht bij de desbetreffende slager, worden verzocht het product niet op te eten. “Als dat toch gebeurd is en er doen zich medische klachten voor, dan raden we aan om zo snel mogelijk een dokter te raadplegen”, luidt de raad van het Voedselagentschap.

Consumenten kunnen contact opnemen met het FAVV via het gratis nummer 0800/13.550.

LEES OOK: Greenpeace: “Industriële vleesproductie is rot tot op het bot”

Voedselveiligheid niet op orde

Veviba kwam donderdag in opspraak nadat minister van Landbouw Denis Ducarme (MR) en het Federaal Voedselagentschap (FAVV) de erkenning van het bedrijf introkken, en dat nadat na een huiszoeking vorige week bleek dat meer dan de helft van de gecontroleerde producten niet in orde waren met de regels op het vlak van voedselveiligheid.

Delhaize liet daarop weten dat het zo’n 300 vleesproducten uit de rekken haalt die afkomstig zijn van de slachthuisgroep Verbist. De warenhuisketen heeft de samenwerking met Verbist opgeschort. Ook Colruyt haalt producten uit de rekken.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees