voetbal

Jeugd VV Oostduinkerke en VV Coxyde fusioneren, eerste ploegen gaan apart verder

Koksijde / Oostduinkerke -

Wie meende gisteren een voetbaluiteenzetting over VV Oostduinkerke en VV Coxyde te zullen krijgen, was eraan voor de moeite. De gemeente Koksijde pakte met een primeur uit. Hockeyclub Sporkin Westkust krijgt een waterveld met toebehoren, kostprijs 1.8 miljoen euro.

Uiteraard kwam de voetbalsituatie aan bod. Voor KVVO was voorzitter Gery Geryl aanwezig in de kantine van de Hazebeek, voor Coxyde waren dat Chris Vanheule en René Houtsaegher.

Burgemeester Marc Vanden Bussche schetste de situatie. “Na overleg kwamen we tot twee conclusies. In 2018-2019 is een fusieploeg niet aan de orde. Ten tweede fusioneert de jeugd onder één noemer, Koksijde-Oostduinkerke, onder het stamnummer van KVVO. Een twintigtal ploegen zal actief zijn, de kleuren worden een mix van blauw-wit en geel-groen. Het toegestane budget bedraagt 28.500 euro met een eenmalige subsidie van 30.000 euro.”

“Evenveel jeugdwedstrijden zullen in Koksijde als in Oostduinkerke gespeeld worden”, verduidelijkte schepen van sport Dirk Dawyndt. “Onze filosofie is dat de huidige velden gebruikt moeten worden.”

Coxyde start volgend seizoen met een ploeg in vierde provinciale én een beloftenploeg onder zijn stamnummer 1934. KVVO blijft actief in eerste provinciale, van een B-team is door de voorbije forfaits geen sprake. Het financiële plaatje bij Coxyde is niet opgeruimd, maar er wordt aan een oplossing gewerkt.

Hockeyclub Sporkin Westkust is de grote winnaar

In het tweede luik was hockeyclub Sporkin Westkust de grote winnaar. “Na de bouwvergunningen en het aanstellen van een aannemer wordt achter het eerste veld van VV een hockeyveld - type waterveld -aangelegd”, legden Vanden Bussche en Dawyndt uit. “De sport won sterk aan populariteit door de successen van de nationale ploegen. Het terrein beantwoordt aan de KBHB-normen en zal wedstrijden uit ereklasse en van de nationale ploeg toelaten. De aanleg van het veld neemt vijf maanden in beslag, we hopen dat alles eind 2018 klaar is.”

HC Sporkin Westkust startte in september 2014 onder de naam HC Sporkin Veurne. “We tellen 109 leden (37 U12, 37 U14-U16 en 35 U18-U99)”, vertelde voorzitter Nathalie Jacob. “Sinds 2006 promoot ex-Red Panther Anne Nottebaert het hockey in de Westhoek. Haar droom komt hiermee uit en wij zijn de gemeente enorm dankbaar. We willen grote clubs aantrekken voor stages en training.”

“Competitie spelen is ons doel”, vertelde stichter-penningmeester Johan Decadt. “Eerst moeten we iets laten zien. De naam Sporkin Westkust is een bewuste keuze. Veurne zijn we dankbaar voor het verleden, Koksijde voor wat op stapel staat. We mikken ook op interlands.”

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio