Station krijgt veiliger parking, meer camera’s en lift

Aarschot -

De stationsomgeving van Aarschot wordt verder gemoderniseerd en beveiligd. Een volgende fase in het masterplan wordt voorbereid.

De stationsomgeving wordt sinds enkele jaren grondig vernieuwd. De nieuwe brug en grote pendelparking aan de achterkant van het station zijn gerealiseerd. Nu pakt de NMBS de parking aan de voorzijde aan (achter warenhuis Carrefour). De parking, goed voor 211 plaatsen, krijgt een nieuwe deklaag met markeringen en verlichting.

“Deze parking ontlast de zeer drukke Stationsstraat en aanpalende straten”, zegt burgemeester André Peeters (CD&V).

De luifels op het perron krijgen een opsmukbeurt. Ze zijn aangetast door betonrot en moesten dringend worden aangepakt.

De stad en de NMBS laten deze zomer elf camera’s plaatsen in de fietsenstallingen. “Wij dragen de investeringskosten voor de camera’s: 40.410 euro. En we betalen de exploitatiekosten, die 571 euro per camera per jaar bedragen”, zegt Peeters.

“We geven de NMBS een mandaat om deze camerabeelden te mogen bekijken en onze politiediensten kunnen de beelden via e-mail opvragen. De camera’s zijn een belangrijke bijdrage in de strijd tegen de fietsdiefstallen”, aldus burgemeester André Peeters.

Er is ook goed nieuws voor mensen die minder mobiel zijn. Er worden liften geplaatst in de doorgang onder het station.

De totale kostprijs van deze werken, die in de tweede helft van dit jaar of in het voorjaar van 2019 worden uitgevoerd, is 2 miljoen euro.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio