Damso zet deel van gewraakt WK-lied online

Damso zet deel van gewraakt WK-lied online

Foto: Photo News

De voetbalbond mag dan wel de samenwerking met de rapper Damso stopgezet hebben, toch hield dat de Brusselaar niet tegen om vrijdag een muziekfragment via Twitter te verspreiden. Het is niet duidelijk of het om het WK-lied of een deel van het WK-lied gaat.

Damso lag de afgelopen dagen zwaar onder vuur. De keuze van de KBVB voor de Brusselse rapper schoot bij de Vrouwenraad in het verkeerde keelgat, omdat de teksten van Damso te vrouwonvriendelijk zouden zijn. De raad startte een campagne tegen het lied en riep sponsors op “hun verantwoordelijkheid te nemen”. In de heisa die in de dagen nadien ontstond, bezweek de KVBV uiteindelijk onder de druk van de Vrouwenraad, sponsors en zelfs enkele leden van de voetbalbond zelf.

Opvallend genoeg is er in het muziekfragment nergens een spoor te vinden van vrouwonvriendelijke uitspraken. Een bewuste zet van de rapper? “We doen alles van tevoren omdat er geen herhaling is. Alles kan stoppen... Want wie zijn we echt wanneer we niet echt zijn. Niemand heeft er ooit van gedroomd om geboren te worden...”, klinkt het onder meer.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees