Tomorrowland verrast: opnieuw naar het buitenland, ditmaal in de winter

Na edities in Boom, Brazilië en de Verenigde Staten is Tomorrowland aan een nieuw hoofdstuk toe: het trekt in 2019 naar de Franse Alpen voor een wintereditie van het festival op 1.860 meter hoogte. “We zijn bijzonder trots”, aldus de burgemeester van Alpe d’Huez.

We kennen het recept intussen: elk jaar gaan 180.000 festivalgangers uit alle windstreken uit de bol in provinciaal domein De Schorre in Boom op wat zowat het populairste dancefestival ter wereld moet zijn. Vanwege het succes en de grote vraag trokken de organisatoren met het festival ook al naar Brazilië en de Verenigde Staten.

Tomorrowland verrast: opnieuw naar het buitenland, ditmaal in de winter
Foto: Geert Van de Velde

Nu is het tijd voor een nieuw hoofdstuk, zo maakte de organisatie vrijdag bekend: een wintereditie in Alpe d’Huez in de Franse Alpen op 13, 14 en 15 maart 2019. Het volledige skigebied ‘Alpe d’Huez Grand Domaine Ski’ zal ingepalmd worden door de 30.000 festivalgangers, die er kunnen genieten van de zon die er 300 dagen per jaar aanwezig is.

“Er komen verscheidene podia, de bekendste dj’s ter wereld, extra aandacht voor lekker eten en drinken - soms op de meest verrassende plekken - en dat alles overgoten met de decoratie, magie en sfeer die eigen zijn aan Tomorrowland”, zegt woordvoerster Debby Wilmsen. “Een festivalervaring die nog nooit eerder ergens ter wereld is aangeboden.”

Touwtjes in handen

“Tomorrowland Winter belooft heel bijzonder te worden”, zegt Michiel Beers, bezieler en organisator van het festival. “De podia zullen verspreid staan over het hele skigebied tot op 3.300 meter hoogte en er komt een gloednieuwe Main Stage. Dat in combinatie met onze line-up in de feeërieke setting van de Franse Alpen.”

Tomorrowland verrast: opnieuw naar het buitenland, ditmaal in de winter
Foto: Tomorrowland

Beers noemt het de ideale manier om de 15de verjaardag van het festival te vieren. “Deze editie van Tomorrowland werd door ons eigen, jong en gepassioneerd team in Antwerpen gecreëerd en we hebben voor 100 procent de touwtjes in handen. We kunnen ons geen betere manier inbeelden om, samen met onze People of Tomorrow, onze 15e verjaardag te vieren en we kijken er enorm naar uit om hen te mogen verwelkomen in deze magische, winterse setting.”

“Bijzonder trots”

“We zijn bijzonder trots dat Alpe d’Huez het festival mag verwelkomen in 2019”, zegt Jean-Yves Noyrey, burgemeester van Alpe d’Huez. “Al van bij de eerste gesprekken met het team in België hebben we er alles aan gedaan om hen te helpen dit verhaal bij ons te kunnen neerzetten. Het organiseren van een festival van deze omvang in onze setting heeft immers nog niemand gedaan. We beseften dus al snel dat dit een unieke opportuniteit was. Niet alleen voor ons als dorp, maar ook voor de lokale gemeenschap, de handelaars en alle verenigen.”

Een ticket voor vier dagen festival en skipret kost je 685 euro, voor zeven dagen betaal je 825 euro. Meer informatie vind je op de website van Tomorrowland.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees