Vakantie

De waarheid achter 'perfecte reisfoto's': "Het duurt uren en je moet vroeg opstaan"

De waarheid achter 'perfecte reisfoto's': "Het duurt uren en je moet vroeg opstaan"

Foto: Instagram

Murad en Nataly Osmann verdienen geld met hun reisfoto's op Instagram. Ze nemen foto's op de mooiste plekken ter wereld en inspireren zo hun 4,5 miljoen volgers. In de Britse krant The Telegraph onthullen ze de waarheid achter hun droombeelden.

De Russische fotograaf Murad en journaliste Nataly Osmann zijn getrouwd en hebben samen een droomjob. Het koppel reist de wereld rond en heeft zoveel volgers op Instagram dat ze geld kunnen verdienen met hun reisfoto's. De beelden die ze maken onder de noemer #FollowMeTo zijn ondertussen iconisch en hebben vaak hetzelfde concept: Nataly neemt haar Murad bij de hand en hij fotografeert haar op de rug op een fantastische plek.

 

 

In de Britse krant The Telegraph onthult het koppel de waarheid achter de 'perfecte' reisfoto's. “Het kost eigenlijk best wat tijd om je voor te bereiden op de shoots,” vertelt Murad. Niet alleen Nataly ziet er altijd perfect gestyled uit, ook de locatie vraagt heel wat werk en inspanning. “Als we op een locatie zijn waar jaarlijks miljoenen toeristen komen, kan zo'n foto soms meer dan een uur duren.”

Het koppel heeft een team van zeven mensen dat voor hen werkt en hen op verschillende manieren assisteert. “Als je naar onze foto van de Taj Mahal kijkt, zul je geen andere mensen zien, hoewel deze plek tot 70.000 bezoekers per dag over de vloer krijgt. Dankzij het vierkante formaat van de afbeelding heb ik alle toeristen en bezoekers uit het beeld kunnen croppen. Onze vrienden hielden de menigte aan beide zijden tegen zodat we het perfecte plaatje konden maken”, legt Murad uit.

 

 

Het koppel leidt een heel atypisch en slopend leven. "Elke dag is hectisch! We staan heel vaak ontzettend vroeg op om toch maar het beste licht of het beste beeld te kunnen pakken. Je moet bereid zijn om al je energie te stoppen in het project. En je moet klaar zijn om te leven in luchthavens, treinen, bussen en auto’s, omdat het erom gaat snel van de ene plaats naar de andere te gaan." 

De foto's maken kost heel wat inspanningen, maar het loont. Murad en Nataly hebben ondertussen 4,5 miljoen volgers, waren te zien in verschillende reclames en haalden in 2016 zelfs de cover van National Geographic Traveler met een van hun beelden. Op Instagram halen ze met de #FollowMeTo honderdduizenden likes. 

 

 

 

 

 

 

My favorite one :) ....#followmeto Myanmar with my love @natalyosmann

Een bericht gedeeld door MURAD OSMANN (@muradosmann) op

 

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S