't Olsenaarke speelt 'Kat in de kelder'

FOTO. Nu ook zwerfkattenplaag aan het Ontmoetingscentrum Olsene?

Zowat gelijktijdig met de verbouwingswerken aan het huis Meheus en het Ontmoetingscentrum in Olsene werd vastgesteld dat er blijkbaar een kat huist in de kelder van het OC. Of Zulte, na zwerfvuil en vandalisme, nu ook nog te maken zal krijgen met een zwerfkattenplaag, is de vraag. Bij nader onderzoek blijkt echter dat toneelvereniging ’t Olsenaarke in het OC al enige tijd weer volop aan het repeteren is voor hun komende voorstellingen in maart. Deze keer brengen ze de lichtjes absurde klucht ‘Kat in de kelder’ van Pol Anrys, in een regie van Ronny Deweerdt. ’t Olsenaarke garandeert een leuke avond ongedwongen en zorgeloos amusement.

Het verhaal speelt zich af in de kelder van de woning van de gepensioneerde majoor Evarist Tanghe en zijn nogal ‘zure’ zus Serafine. Het kansarme gezin Decadt, vader Felix, moeder Sylvia, dochter Kimberly en de dementerende oma Madeleine krijgen er immers, nadat hun huis afbrandde, noodopvang aangeboden door majoor Tanghe.

Hun nieuwe thuis grenst aan een bankgebouw. Felix ziet dan ook plots zijn kans schoon op de "jackpot", en besluit een tunnel te graven van in de kelder bij de majoor tot in de kelders van de bank waarin zich de kluizen bevinden. Maar hoe graaf je nu een tunnel zonder dat iemand het merkt ?

En bemoeilijkt de intussen opengebloeide liefdesaffaire van Kimberly met bankbediende Sven de zaken niet? Blijft oma hierbij wel braafjes in bed liggen? Bovendien blijkt de kat van die vervelende Serafine ook nog spoorloos te zijn. Of toch niet? Slagen zij in hun opzet? Of worden hun snode plannen ontdekt en zo ja, wat zijn de gevolgen?

De hele onderneming leidt uiteraard tot spannende en hilarische situaties en een heel verassende climax. Wie wil te weten komen hoe het gesteld is met de kat in de kelder en hoe het avontuur van de familie Decadt koopt een kaartje voor ‘Kat in de kelder’ van ’t Olsenaarke.

Spelen mee, in volgorde van opkomst: Steven Lippens, Heleen De Waele, Luc Ameye, Fabienne Verzelen, Sofie Provost, Cindy De Schinkel, Xavier Mestdagh, Rogier Van de Sompel en Carlo Mestdagh,  

Praktisch

Wanneer: zaterdag 10 maart om 20 uur, zondag 11 maart om 15 uur, vrijdag 16 maart om 20 uur en zaterdag 17 maart om 20 uur.

Waar: Ontmoetingscentrum Olsene, Kerkstraat 36, Olsene

Toegang: €8

Tickets en info: via www.toneelolsenaarke.be/reservaties.html , bij de spelers en bestuursleden, of telefonisch op nr. 0486/13 77 15, tussen 18 u en 21.30 u.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio