Omvorming oud zwembad tot hotel gaat van start

Mechelen -

In de loop van volgende week gaan ontmantelings- en sloopwerken van start in het interieur van het oud zwembad in Mechelen. Ze zijn de voorbode van de omvorming tot een luxehotel van Van der Valk.

De restauratie van de gevels en daken van de voormalige stedelijke badinrichting op het Rode Kruisplein is recent afgerond. “Daarmee werd een eerste belangrijke stap gezet om dit uitzonderlijke gebouw te bewaren voor de toekomst”, zegt Greet Geypen (Open Vld), schepen van Monumentenzorg en Stadsvernieuwing.

Na een periode van vooronderzoek en werfinrichting starten de werken nu op. CIT Blaton haalt binnen later toegevoegde volumes weg, waarna ook het dak van de zwemkom verdwijnt. Voor de restauratie van de kom zelf, de douches en de badkamers ligt een restauratiedossier op tafel.

Op de eerste en tweede verdieping komt het hotel met 120 kamers. Op de benedenverdieping is plek voor conferentiezalen en een brasserie met zicht op het Keerdok. Als alles volgens plan loopt, opent het nieuwe hotel in het najaar van 2019 de deuren.

Omvorming oud zwembad tot hotel gaat van start
Foto: Patrick Hattori, archief
Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio