FOTO. Vierdaagse Danilith Nokere Koerse van start

De 73e editie van Danilith Nokere Koerse werd voorgesteld door Carl Berteele op een persconferentie in De Mastbloem in Kruishoutem, met als eregasten John Museeuw en Allan Peiper. Het feestgebeuren start al op vrijdagavond 9 maart met de tweede editie van de Nokere Koerse-afterworkparty in de VIP-tent. Maar op zaterdagnamiddag 10 maart beginnen de fietsen te bollen. Het sportieve gedeelte van Nokere Koerse gaat dan van start met een koers voor junioren. Deze junioreswedstrijd werd in 2017 opgewaardeerd naar een internationale wedstrijd, zodat er meer buitenlandse ploegen konden toegelaten worden. De wielertoeristen kunnen zich op zondag 11 maart bewijzen tijdens de Danilith Nokere Koerse Cyclo, met ritten van 61, 95, 124 of 156 kilometer, maar telkens met bevoorrading op de Markt in Deinze. Toppunt van deze vierdaagse is natuurlijk de 73e editie van Nokere Koerse zelf, die start op woensdag 14 maart om 12.30 u op de Markt in Deinze.

Juniores

De internationale junioreswedstrijd wordt op zaterdag 10 maart gereden over een afstand van 122 kilometer. De renners starten om 14 u aan Dienstencentrum De Leiespiegel in de Brielstraat in Deinze. De juniores rijden dan naar Nokere, waar nog zes plaatselijke ronden volgen met telkens een passage over Nokereberg. Er is een grote belangstelling voor de internationale junioreswedstrijd want niet minder dan 31 ploegen zijn ingeschreven: 16 Belgische teams en 15 buitenlandse ploegen, waaronder zeven Nederlandse, vier uit het Verenigd Koninkrijk en telkens één team uit Denemarken, Duitsland, Slovenië en Frankrijk. Gelet op de moeilijkheidsgraad van het parcours wordt er geen massaspurt verwacht.

Danilith Nokere Koerse Cyclo

Voor de tweede keer kan je zelf proeven van de sfeer van Danilith Nokere Koerse en dat niet langs de zijlijn, maar gewoon op jouw fiets. In samenwerking met Flanders Classics wordt de tweede Danilith Nokere Koerse Cyclo georganiseerd op zondag 11 maart. Je kan kiezen tussen vier afstanden; 61, 95, 124 en 156 kilometer. Start en aankomst liggen in Nokere. In het publieksdorp op de flank van Nokereberg langs de Waregemsestraat is alle accommodatie voorzien. Aankomen doe je op de finish van Danilith Nokere Koerse op de mythische Nokereberg. De tocht gaat langs de prachtige Leievallei. Wie de langere afstanden kiest, ontdekt ook nog de mooiste plekjes van de Zwalmstreek. Tiegemberg, Nokereberg en een paar andere mooie hellingen zorgen voor een voldoende gekruid parcours. De bevoorrading voor de vier verschillende afstanden heeft plaats op de Markt in Deinze, ter hoogte van het oud stadhuis.

Verkeer

Op zaterdag 10 maart gaat de wielerwedstrijd voor juniores van start om 14 u in de Brielstraat aan de Leiespiegel. De renners volgen dan het parcours Brielstraat – N35 Tweebruggenlaan – Rond punt N35/N43 – N35 Volhardingslaan – N35 Gaversesteenweg en verlaten het grondgebied Deinze via de Oudenaardsesteenweg. Van 12 tot 14 u wordt het deel van de Brielstraat tussen Tolpoortstraat en Lucien Matthyslaan afgesloten voor het verkeer. Er is parkeerverbod van 9 u tot 15 u op de parking van de Brielpoort en van het mudel. Deze parkings zijn voorbehouden voor de organisatie. Het nieuwe gedeelte van de RAC-parking wordt tussen 9 en 15 u voorbehouden voor VIP-minibussen.

Op zondag 11 maart komen de wielertoeristen van Nokere Koerse Cyclo zich bevoorraden op de Markt in Deinze, ter hoogte van het oude stadhuis. Van 7.30 u tot 15 u is het deel van de Gentpoortstraat tussen Markt en Kaaistraat daarom afgesloten voor het verkeer en er is parkeerverbod.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio