Koningin Mathilde maakt kennis met nieuw educatief financieel bordspel

Koningin Mathilde maakt kennis met nieuw educatief financieel bordspel

Foto: BELGA

Brussel -

Koningin Mathilde heeft vrijdag bij het steunpunt voor de Diensten Schuldbemiddeling van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest in Molenbeek kennisgemaakt met het nieuwe educatieve financiële bordspel Just’in Budget. Dat spel werd in het kader van de Week van het Geld (12 tot 18 maart) ontwikkeld voor leerlingen uit het vijfde en zesde leerjaar.

Voordat koningin Mathilde kennis maakte met het nieuwe bordspel hield ze eerst een rondetafelgesprek met vertegenwoordigers van Wikifin.be, het programma financiële educatie van de autoriteit voor financiële diensten en markten en andere gelijkaardige centra. Samen spraken ze over hun werking en onder meer de aanpak van de preventie van schuldenlast voor jongeren tot 25 jaar.

Nadien mocht koningin Mathilde het nieuwe spel Just’in Budget ontdekken. Het educatieve bordspel is een soort ganzenbord waarbij elke leerling begint met 10 euro cash en 10 euro op zijn bankrekening. Daarmee moet hij of zij rondes proberen overleven terwijl er onderweg hindernissen zoals een “verleiding”, een “onvoorziene uitgave” of een betaling voor de schoolbus of het zwembad opduiken.

Tijdens de derde editie van De Week van het Geld wordt er geprobeerd om geldzaken zo breed mogelijk bespreekbaar te maken en extra aandacht te schenken aan het belang van financiële educatie. In het lager onderwijs gaan meer dan 70.000 leerlingen aan de slag met educatieve spellen van Wikifin.be om te leren een budget te beheren.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees