Fee (10) is bijna genezen en dat wil ze vieren met haar vriendjes

Fee (10) is bijna genezen en dat wil ze vieren met haar vriendjes

De school verzamelde 1.530 euro voor Fees feest. Ze kan eindelijk weer de pyjamadag vieren met haar vriendjes. Die hebben haar gesteund vanaf dag een en Fee wil hen bedanken met een groot feest. Foto: sbr

Ardooie -

Alle leerlingen van basisschool De Horizon in Koolskamp kwamen vrijdag in pyjama naar de klas. Een actie van Bednet, maar het werd een bijzondere dag voor Fee Vandenbunder. Zij kreeg een cheque van 1.530 euro om haar droom waar te maken: een groot feest organiseren voor al haar vriendjes.

De zieke Fee Vandenbunder (10) uit Koolskamp kan eindelijk haar droom waarmaken. Op zondag 20 mei geeft ze een groot feest voor al haar vriendjes en iedereen die haar de afgelopen jaren gesteund heeft. Op 15 april 2016 werd er bij Fee leukemie vastgesteld. Elke dag trok ze met veel goesting naar de basisschool De Horizon in Koolskamp, maar dat kon plots niet meer. Dankzij Bednet kon ze de lessen toch van thuis uit blijven volgen.

Om Fees droom te realiseren, organiseerde de school verschillende activiteiten zoals een koekjesverkoop. Afgelopen vrijdag was voor Fee dan ook een speciale dag. Niet alleen kon ze voor het eerst weer samen met haar klasgenootjes deelnemen aan de Nationale Pyjamadag, maar van de directie kreeg ze een mooie cheque van 1.530 euro. “Dit is de volledige opbrengst van alle activiteiten voor Fee”, zegt directrice Nadine Vanwalleghem. “We zijn heel blij dat ze zo haar droom kan realiseren, en vooral dat we haar elke dag weer op school kunnen zien.”

Verstoppertje spelen

Sinds dit schooljaar kan het meisje na anderhalf jaar vechten tegen haar ziekte weer naar de klas. Ze was dan ook in de wolken met het cadeau. “Ik ben heel blij dat ik al mijn vriendjes opnieuw elke dag kan zien”, zegt Fee. “Van thuis uit les volgen, is toch niet hetzelfde als hier echt zijn. Ik miste iedereen heel erg.” Toch deed de school alle moeite om haar te betrekken bij de lessen. Via een computerscherm was ze ook ‘aanwezig’ in de klas. De leerlingen gingen daar zeer creatief mee om. Tijdens de speeltijd kon ze ook meespelen met haar vrienden. “We babbelden dan met elkaar of we speelden samen verstoppertje. Iemand stak zich dan weg en ik kon met mijn camera inzoomen om te zien waar ze verstopt zaten. Dat was zeer leuk.”

Op sommige dagen ging er ook een leerkracht langs bij Fee thuis. “Vier lestijden in de week kreeg Fee persoonlijk les van mij”, zegt juf Deline Terryn. “Ze is altijd al een goede leerling geweest. Voor ons was het dan ook een kleine moeite om dit te doen.”

Laatste loodjes

Ook mama Mieke Vandaele was erbij toen Fee de cheque kreeg. Zij zag hoe haar meisje op handen wordt gedragen. “Fee verdient dit, het is een heel sterke meid”, zegt ze.

“Mijn dochter beseft ook wat iedereen betekent voor haar. Al vanaf het begin zei ze dat ze iedereen zou bedanken met een groot feest als ze genezen is. Ze heeft daarvoor meer dan 250 mensen uitgenodigd.”

Toch is de kanker nog niet volledig weg bij Fee. Ze zit nu in de laatste fase van haar behandeling. Ze krijgt ook nog elke dag chemo. Binnenkort staat een evaluatiegesprek op het programma. “We zijn zeer voorzichtig om uitspraken te doen over haar toestand”, zegt mama Mieke.

“Goede en slechte dagen wisselen af. Onze dochter strijdt nu al bijna twee jaar tegen de ziekte. We zijn blij dat ze aan de beterhand is, maar de angst blijft bestaan. We zullen pas opgelucht zijn als de dokters ons vertellen dat ze echt genezen is.”

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees